Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje izložbe Seen and not seen

Marija Đorđević 8.10.2018. Komentari

 Samostalna izložba umetnika iz Beograda – Gabriela Glida, pod nazivom SEEN AND NOT SEEN biće svečano otvorena 9. oktobra u Oficirskom domu. Otvaranje je zakazano za 19 sati, a Nišlije će izložbu moći da pogledaju do 3. novembra.

Foto: Galerija SLU Niš

Vajarski opus Gabriela Glida počiva na uspešnom kombinovanju primene tradicionalnih (drvo,kamen) i novih materijala (sunđer, guma, silikon) i postupaka. Njegove skulpture, uključujući i dela zastupljena na niškoj izložbi, podrazumevaju osnovne geometijske oblike koje, daljom razradom, umetnik dovodi do novih nivoa značenja i tumačenja. U tematskom pogledu, autor inspiraciju pronalazi u različitim fenomenima individualne i društvene stvarnosti, od pitanja identiteta, potrošačkog društva, do geopolitičkih odnosa. 

Gabriel Glid rođen je 1966. godine u Beogradu. Diplomiao je i magistirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Realizovao je 20 samostalnih izložbi i izlagao na više od sto kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bio je profesor vajarstva na Lasalle Umetničkom koledžu u Singapuru. Na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu zaposlen od 2009. godine, sada u zvanju vanrednog profesora na predmetu Vajanje i crtanje. Dobitnik je pet nagrada među kojima je i najveće strukovno priznanje Zlatno dleto ULUS-a.

Ulaz je slobodan.

izlozba,seen and not seen,gabiel glid,Oficirski dom,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.