Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje izložbe Rekonfiguracija pejzaža

Sonja Stefanović 10.10.2018. Komentari

Izložba poznate srpske umetnice Gordane Kaljalović, pod nazivom Rekonfiguracija pejzaža biće otvorena svečano 11. oktobra u Galeriji savremene likovne umetnosti, u salonu 77. Posetioci će biti u mogućnosti da posete izložbu do 25. oktobra, a početak otvranja je u 19 časova.

Foto: Radmila Kostić

Projekat Rekonfiguracija pejzaža je koncipiran sa namerom da se probudi zaboravljena svest o izgubljenom jedinstvu, o prirodi kao holističkom entitetu o kome je govorio Aleksandar fon Humbolt. Fenomenološkim putovanjem kroz pejzaž, mapiranjem zona doživljaja, projektuje se lično viđenje u prostor galerije i ,putem beleženja procesa nastajanja i nestajanja pokretnom slikom, pojave vezane za prirodu. Kako kaže ova umetnica, višeznačna kontekstualna konfiguracija omogućava korespondenciju sa arhitektonskim okvirom koji predstavlja galerija.

Gordana Kaljalovic rođena je u Beogradu 1951.godine. Diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1975.godine i na Filološkom fakultetu 1977. godine, na odseku za engleski jezik i književnost. Magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti, u Beogradu. Od 1993.godine zaposlena je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu . Na istoj Akademiji je radila u zvanju redovnog profesora pri katedri za vajarstvo od 2006. do 2016.godine. Izlagala na 28 samostalnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih je najznačajnija nagrada ULUS-a za malu plastiku 1983. 

Ulaz je slobodan.

izlozba,galerija savremene likovne umetnosti,gordana kaljalovic,rekonfiguracija pejzaža,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.