Boemska rapsodija i Zaspanka za vojnike u Cineplexx-u

Tamara Radovanović 2018.
Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx od 1. do 7. novembra nalaze se četiri nova filmska naslova: Boemska rapsodijaZaspanka za vojnikePolicajac iz BelvilaFantastično putovanje u Oz.

Foto: www.rockantenne.hamburg

Mjuzikl Boemska rapsodija prati priču legendarne grupe Queen, njihovu muziku, kao i život frontmena Fredija Merkjurija. Kroz presek kultnih pesama film prikazuje brz razvoj benda uključujući i trijumfalni povratak koncertom na Live Aid-u, kada je Merkjuri, koji je imao smrtonosnu bolest, održao sa bendom jedan od najznačajnijih nastupa u istoriji rok muzike. U ulozi Fredija Merkjurija našao se Rami Malek, koji će zaista pevati u filmu, ali uz podršku Fredijevog glasa. U ostalim ulogama su Ben Hardi, Džoi Macelo i Lusi Bojnton, a režiser je Brajan SingerZaspanka za vojnike je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat, kao i glavnom junaku Stevanu, koga otac ispraća u rat ne znajući da li će ga ikada više videti. Okupljeni sa svih strana Srbije i potpuno različiti, oni kroz sve bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine. U glavnim ulogama su Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović i Marko Pavlovski, a režiju potpisuje Predrag Antonijević.

U komediji Policajac iz Belvila u centru zbivanja je policajac Baba Kita, koji je ceo svoj život proveo u pariskoj četvrti Belvil. Odbio je sve pogodnosti kako bi ostao tamo, ali njegovoj devojci smeta što on ne želi da ode odatle. Međutim, u posetu mu iz Majamija dolazi prijatelj iz detinjstva Roland, koji ga upozorava da se u njegovom komšiluku odvija trgovina drogom i brzo nakon toga biva ubijen. Kako bi osvetio prijatelja, Baba odlazi u Majami i tamo se udružuje sa američkim policajcem Rikardom, kojem se nikako ne sviđa način na koji Baba radi. Glavne uloge tumače Omar Saj i Luis Guzman, a režiser je Rašid Bušareb. Fantastično putovanje u Oz je nastavak jedne od najomiljenijih bajki svih vremena. Film prati devojčicu Doroti, koja odlazi u čarobnu zemlju Oz pomoću magičnih cipelica svoje bake Doroti. Ona treba da spase Smaragdni grad od lukavog Urfina Džusa i njegovih drvenih vojnika. Stari drugari Limeni, Strašilo i Lav pokušaće da poraze Urfinovu vojsku. U sinhronizaciji ove animirane avanture učestvovali su Nevena Đoković, Milan Antonić, Nikola Šurbanović, Duško Radović i Jovan Jelisavčić. Režiju potpisuju Fjodor Dmitrijev i Darina Šmit.

Karte su u prodaji, a sve informacije dostupne su na sajtu bioskopa Cineplexx

Ključne reči: kultura , bioskop cineplexx , repertoar , boemska rapsodija , film ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.