Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Zaspanka za vojnike u bioskopu Vilin Grad

Marija Đorđević 3.11.2018. Komentari

Ekipa filma Zaspanka za vojnike pokloniće se niškoj publici u bioskopu Vilin Grad 4. novembra. Specijalna projekcija počinje u 20 časova.

Foto: www.imdb.com

Ovo je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Neki od njih bili su mladići kojima je to bio prvi rat kao našem glavnom junaku Stevanu, tek svršenom studentu biologije koga otac prati u rat ne znajući da li će ga ikad više videti; drugi već prekaljeni ratnici, a opet samo seljaci koji će u trenucima predaha misliti na svoje porodice i rodne njive. Okupljeni sa svih strana Srbije i beskrajno različiti, kroz sve teške dane i bitke postaju jedno u odbrani svoje otadžbine.

Prikazana je priča o njihovom herojstvu i prijateljstvu, priča o slozi i zajedništvu bez koga niko od njih ne bi preživeo. A preživeo je samo jedan i ovaj film je njegovo sećanje na svoje ratne drugove, ujedno i sećanje na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu nad čijim grobovima cveta mali plavi cvet zaspanka da ih čuva kad sudbina i istorija već nisu.

Ulaznice za film Zaspanka za vojnike su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni bioskopa Vilin Grad, po ceni od 300 dinara.

bioskop vilin grad,specijalna projekcija,zaspanka za vojnike,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.