Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstavljanje nove knjige Milana Orlića u Niškom kulturnom centru

Marija Janković 6.11.2018. Komentari

Novo delo Milana Orlića pod naslovom Andrić, Crnjanski, Pekić: Pripovedne strukture srpskog (post)modernističkog romana biće predstavljeno 7. novembra u maloj sali Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan od 18 časova.

Foto: www.bookprintingcompany.com.au

O svojoj knjizi govoriće sam autor. Doktorska studija Milana Orlića obuhvata izbor najznačajnijih srpskih pisaca. On se pre svega fokusira na dela tri velikana, reč je o piscima koji svojim delima povezuju srpski i jugoslovenski modernizam i postmodernizam − Ivi Andriću, Milošu Crnjanskom i Borislavu Pekiću. Ova studija pre svega daje originalni doprinos srpskoj književnoj teoriji, strukturalistički preispitujući srpski književni kanon XX veka. Naznačeni modeli za istraživanje proze u ovoj studiji, osim za srpsku, relevantni su i za istraživanja slavističke i evropske literature. Studija je napisana na engleskom jeziku, a zatim prevedena na srpski jezik.

Milan Orlić rođen je 1962. godine u Pančevu. Osnovne i master studije završio je na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Departmanu za filozofiju, a doktorirao je na Univerzitetu Monaš u Melburnu. Filozof, književnik i naučni istraživač učestvovao je na više od 30 naučnih konferencija i okruglih stolova u Srbiji, regionu i svetu. Učesnik je više od 30 međunarodnih pesničkih festivala. Dobitnik je nagrada Isidora Sekulić, Milan Rakić, Branko Miljković, Pečat varoši sremskokarlovačke i drugih. Autor je knjiga O ne/stvarnom, Momo u polarnoj noći, Zapisi u polarnoj noći, Iz polarne noći i knjige Grad, pre nego što usnim. Poezija i eseji prevođeni su mu na čak 15 jezika. Uređivao je časopis Književnost, a sada je glavni i odgovorni urednik časopisa Sveske, kao i glavni urednik izdavačke kuće Mali Nemo. Predsednik je Izvršnog odbora Fonda Isidora Sekulić i predsednik Odbora za međunarodnu saradnju Udruženja književnika Srbije.

Ulaz je besplatan.

promocija,knjiga,Postmoderna,nkc,Milan Orlić,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.