Igor Trifunov: Svaka publika je podjednako ista i različita

Andrijana Pavlović 2018.
Komentari

Najpoznatiji srpski mađioničar Igor Trifunov izveo je svoju predstavu Igorov magični kabare 6. novembra u sali Doma Vojske.

Foto: Nevena Ivanović

Igor Trifunov je najuspešniji srpski mađioničar i iluzionista, poznat i kao srpski Dejvid Koperfild. Izvodi svoje predstave širom sveta, a može se pohvaliti i mnogobrojnim nagradama. Nakon nastupa pred niškom publikom imali smo priliku da razgovaramo sa Igorom. 

Kako se rodila ljubav prema magiji i interesovanje za magične trikove?

Igor: Kad sam bio mali, hteo sam da budem glavni u društvu. Pošto nisam znao da pričam viceve, ni da pevam, smislio sam da radim trikove i budem mađioničar, čovek koji može sve. Kasnije je to postao jedan hobi, želeo sam da zabavljam svoje drugare i nisam ni slutio da će to jednog dana postati i posao.

Kada ste shvatili da je ta ljubav više od hobija i da će postati Vaša karijera?

Igor: Kad sam radio za drugare, pa su drugari drugara počeli da me zovu, pa su mi čak i plaćali, a meni se to usladilo. Shvatio sam da od toga mogu i da živim i postao sam profesionalac nakon nekoliko godina, kada sam video da mi to ide od ruke.

DSC 0281

Igor Trifunov u toku davanja intervjua za SDL; Foto: Nevena Ivanović

Nastupali ste na mnogobrojnim scenama, kako domaćim, tako i inostranim. Kako publika koja nije sa naših prostora reaguje na Vaše tačke?

Igor: Svaka publika je i ista i različita. Na primer, kada odem u Koreju, na Tajland ili u Kinu, malo burnije reaguju, skaču i tapšu. Kada odem u Španiju, takođe su malo burnije reakcije. Kada odem u Francusku, Nemačku ili Italiju, lepe su reakcije, ali nema tog burnog reagovanja. Zavisi od nekog mentaliteta grupe koja gleda. Publika uvek uživa, samo drugačije izražava kako uživa.

Vaši nastupi prilagođeni su i dečijem uzrastu. Kako najmlađe generacije reaguju na Vaše predstave?

Igor: Nisu svi moji nastupi za decu, ali večeras jeste dečiji program. Najmlađi spontano reaguju i uživaju čista srca. Kada se radi za odrasle, malo je drugačiji senzibilitet, ali dečija predstava je interesantna i roditeljima koji dovedu decu.

S obzirom na to da je predstava interaktivnog karaktera, možete li nam otkriti neku zanimljivu anegdotu sa nastupa, ukoliko ih je bilo?

Igor: Ne mogu da se setim sada nečeg specijalnog, ali kada izvedete publiku na scenu, nikad ne znate kako će tačno reagovati, koliko god da mi prognoziramo njihove reakcije. Deca na različite načine reaguju. Ima tu raznih događanja, ali nema nekih posebno smešnih. 

Ključne reči: intervju , Igor Trifunov , igorov magični kabare , Dom vojske , mađioničar ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.