Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava Limunacija premijerno u Narodnom pozorištu

Marija Đorđević 28.11.2018. Komentari

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta biće 1. decembra premijerno odigrana predstava Limunacija Dušana Kovačevića. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: www.facebook.com/NiskoNarodnoPozoriste

Limunacija je predstava Dušana Kovačevića rađena po motivima priče Stevana Sremca Limunacija na selu. Međutim, predstava nije Sremčeva priča o učitelju koji dolazi u zabito selo pun gotovih fraza evropske socijaldemokratije i parola naše devetnaestovekovne agitacije i demagogije, već Kovačevićeva porazna slika naših naravi i običaja koji se prostiru do današnjih dana. Budući da stalno opada poverenje u institucije, novi narodni tribuni imaju cilj da narodne želje provedu u izvršnu vlast. Oni su tu da bi nekome ulepšali dan, kako je to poručivao sugestivni heroj u filmu Prljavi Hari.

Predstavu je režirao Nebojša Bradić, a osim režije, zadužen je i za scenografiju. Kostimografkinja je Marina Vukasović Medenica, kompozitor Zoran Erić, koreografkinja Vera Obradović, asistentkinja scenografa Slavica Marković, lektorka Nataša Ilić, a organizatorka je Ana Veljković. U predstavi igraju:  Dejan Cicmilović, Dragana Jovanović, Danilo Petrović, Aleksandar Marinković, Aleksandar Mihailović, Sanja Krstović, Dragoslav Savić, Miroslav Jović, Stefan Mladenović, Miroljub Nedović, Marko Pavlović, Marjan Todorović.

Karte se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta.

narodno pozorište,predstava limunacija,premijera,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.