Specijalna projekcija filma o herojstvu i stradanju

Aleksandra Ničić 2018.
Komentari

Specijalna projekcija filma o stradanju, žrtvama, herojstvu i pobedi Kralj Petar Prvi zakazana je za 7. decembar od 20 časova u bioskopu Cineplexx. Nakon filma publici će se pokloniti i glumačka ekipa predvođena rediteljem Petrom Ristovskim i glavnim akterom filma Lazarom Ristovskim.

Foto: Cineplexx

U pitanju je ostvarenje koje predstavlja jedan od najznačajnijih umetničkih projekata u godini obeležavanja pobede saveznika u Prvom svetskom ratu. Film donosi priču o kralju Petru Karađorđeviću, koji se vratio u domovinu, uveo parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Međutim, prema filmu, Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi svetski rat. Tokom mučnog povlačenja srpske vojske preko albanskih planina kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela.

Glumačku ekipu čine Lazar RistovskiRadovan VujovićDanica RistovskiIvan VujićAleksandar VučkovićLjubiša SavanovićSvetozar CvetkovićMarko Baćović i Ivan Marković. Ulaznice za specijalnu projekciju filma su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

Ključne reči: cineplexx , specijalna projekcija , kralj petar prvi , film kralj petar prvi , lazar ristovski ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.