Predstojeći repertoar Vilinog Grada

Marija Janković 2018.
Komentari

U bioskopu Vilin Grad će se, u periodu od 6. do 12. decembra, na repertoaru naći pet novih filmova: Asteriks: Tajna čarobnog napitka, Krcko oraščić i četiri kraljevstva, Smrtonosne mašine, Priviđenje kao i film Kralj Petar Prvi. 

Foto: www.sonic1029.com

Animirani junak mnogih generacija i ove godine vraća se na veliko platno, Asteriks, vikinški junak poznat po neverovatnoj snazi, koju dobija od druidovih napitaka, i ove godine okuplja celu porodicu i vodi nas kroz razne pustolovine pune smeha, zabave pružajući nam još novu verziju filma Asteriks:Tajna čarobnog napitka. U ovoj priči Čudomiks odlučuje da je vreme za osiguranje budućnosti sela pa zajedno sa Asteriksom i Obeliksom kreće u potragu za mladim druidom kojem može preneti tajnu o čarobnom napitku koji osmogućava dugotrajnu zaštitu celog sela.

Krcko oraščić i četiri kraljevstva jeste božićna priča od davnina koja nam pruža mogućnost da što toplije provedemo praznike koje nam nadolaze. Kroz magični svet vojnika, medenjaka i vojske miševa, devojka po imenu Klara, čiju ulogu tumači glumica Mekenzi Foj, vodi nas i prikazuje nam mračnu stranu ove urbane legende. U tom svetu Klara upoznaje vojnika po imenu Filip, bandu miševa i regenta, koji vladaju u tri kraljevstva: Zemlji pahuljica, Zemlji cveća i Zemlji slatkiša. Klara i Filip moraće da oslobode četvrto kraljevstvo, koje teroriše Majka Džindžer, da vrate Klarin ključ i da uspostave harmoniju. U novom svetlu pojaviće se glumci Kira Najtli i Morgan Friman

Mortal Engines concept art large.0

Film Smrtonosne mašine (Mortal engines); Foto: www.polygon.com


Po istoimenoj knjizi nova avantura Smrtonosne mašine nudi nam priču o budućnosti, hiljadama godina nakon što je civilizacija uništena usled kataklizmičnog događaja. Ljudi su se prilagodili na uslove i novi način života je evoluirao. Gigantski gradovi u pokretu, sada lutaju planetom, nemilosrdno osvajajući male gradove. Glavne uloge priče o budućnosti tumačiće Hugo Viving, Hera Hilmer i Robert Širan.

Priča Priviđenje jeste priča o novinaru Žaku koji radi za regionalni list Francuske. Njegova reputacija i sposobnost istraživanja biva primećena od strane Vatikana, koji ga angažuje da vodi projekat istraživanja ostavštine svetog prikaza u malom Francuskom selu. Kralj Petar Karađorđević, čiju ulogu tumači Lazar Ristovski, jeste realan prikaz jedne od važnijih figura u srpskoj istoriji. Kao mlad biva proteran iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu sa zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada. 

 

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, a za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Za više informacija posetite sajt bisokopa Vilin Grad

Ključne reči: Bisokop , repertoar , vilin grad , film , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.