Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Još jedna godišnja izložba Foto-kluba

Sonja Stefanović 9.12.2018. Komentari

Godišnja izložba fotografija Foto-kluba Suva Planina i niškog umetnika Radula Perišića biće otvorena 12. decembra u Galeriji Društva arhitekata Niša. Najavljeni su izlagači iz zemlje i inostranstva. Otvaranje je zakazano za 17 sati.

Foto: Boban Kocev

Nosilac ovogodišnje izložbe je Radule Perišić, sociolog i fotograf koji je svojim radom spojio ove dve društvene sfere prikazujući fotografijom probleme marginalnih grupa, specifičnih potkulturnih grupa, ali beležeći i vedrije stvari društvenih odnosa i društvenih događaja. Svake godine izložba ima drugačiji karakter, od tematskih do slobodnih tema. Takođe, ostavlja prostor da se njeni članovi promovišu kroz deo samostalne izložbe, tj. samostalnog dela u okviru klubske izložbe.

Perišić je član foto-kluba Suva planina od njegovog osnivanja. Baveći se fotografijom više od dve decenije, učestvovao je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a fotografije su su mu objavljivane i u domaćim i stranim medijima. Foto-klub Suva Planina zvanično je formiran 2006. godine sa osnovnom idejom da se unutar njega druže fotografi iz svih sfera fotografije, bilo da su oni profesionalci ili amateri, a sa svrhom razmene iskustava i druženja. Klub od tada krajem svake godine organizuje klubsku izložbu fotografija međunarodnog karaktera.

Ulaz je slobodan.

izlozba,Foto klub,Radule Perišić,Galerija Društva Arhitekata Niša,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.