Aleksandra Tomić: Šećer je sitan osim kad je kocka gotovo da je postala poslovica

Marija Janković 2018.
Komentari

Pozorišna predstava Nikole Pejakovića Šećer je sitan osim kad je kocka odigrana je 10. decembra u prepunoj sali Doma Vojske. Konstantne probleme koji kulminiraju stalnim nerazumevanjem i borbom ega jednog mladog bračnog para, kroz niz komičnih situacija dočarali su publici Viktor Savić, Aleksandra Tomić, Sloboda Mićalović i Andrija Milošević. 

Aleksandra Tomić; Foto: Aleksandra Ničić

Ovaj komad prikaz je života jednog bračnog para sa Banovog brda koji oslikava i živopisno prikazuje njihove odnose sa okolinom. Ulazeći u brak, junaci ove priče Zoran i Nevenka nemaju jasnu predstavu o tome ni šta je brak, ni šta im on donosi, a najmanje koja je njihova uloga u svemu tome. Nakon predstave razgovarali smo sa Aleksandrom Tomić, koja je tumačila ulogu Nevenke, o samom delu, ličnom stavu i daljim planovima u karijeri.

Kakvi su Vaši utisci o večerašnjoj publici i reakcijama na samu predstavu?

Aleksandra: 
Utisci su divni, nikome od nas nije prvi put da igramo pred niškom publikom. Viktor i ja smo ovde igrali poslednji put pre godinu dana i bili smo zajedno sa predstavom Pošteni provalnik pozorišta Boško Buha i bilo je zaista odlično i sada je bilo predivno. Ovo je prvo gostovanje ove predstave i baš smo namerno došli u Niš, zato što znamo da je ovde publika fantastična.

Sam naziv komedije je jako zanimljiv, jer daje prostora da sami odredite njegovo značenje. Kakvo je Vaše tumačenje?

Aleksandra:
Upravo tako, ali se ja još uvek nisam odlučila za samo jedno tumačenje. Ta, mogu slobodno da kažem poslovica, pošto je to već u međuvremenu postala, stvarno u datom trenutku može da znači više stvari u zavisnosti od situacije. U ovoj našoj situaciji mislim da je poprilično jasna publici, ali opet na neki način ostavlja prostora za neku individualnu interpretaciju.

U kojoj meri smatrate da je komedija važna i potrebna današnjem društvu?

Aleksandra: 
Smeh je nešto što je jednostavno neophodno za mentalno zdravlje svakog čoveka
, te je komedija samim tim izuzetno bitna.

rsz dsc 0026

Glumačka ekipa; Foto: Aleksandra Ničić

Kroz tumačenje lika Nevenke, koliko ste mogli da se identifikujete sa njenim osobinama u životu van pozornice?

Aleksandra: Mislim da je Nikola Pejaković upravo namerno to pisao na ovaj način, gde prosto svaki par ili svaka osoba na planeti može da se prepozna makar u jednom deliću ovog komada. Zapravo, moj karakter nije baš toliko sličan karakteru lika koji tumačim, ali svakako da je svako od nas bio u nekim ovakvim situacijama. Lično mogu da se pronađem u gomili nekih sitnica u ovom tekstu, bez obzira što se u privatnom životu ne podudaram sa likom Nevenke.

Postoji li neka anegdota tokom pripremanja ovog komada koju biste podelili sa nama?

Aleksandra: 
Uvek kad me pitaju za anegdotu, a ja nikad ne mogu da se setim u trenutku neke situacije. Naravno, njih ima, ali uvek kad dobijem ovo pitanje na prepad nikako ne mogu da se setim nečeg. Sve u svemu, jako smo lepo radili zajedno.

Od svih uloga iza kojih ste stali do sada, koja uloga Vam je posebno draga?

Aleksandra: Uskoro će premijerno, 11. januara, izaći novi film Taksi bluz i tu igram jednu devojku koja je meni bila jako zanimljiva za izvođenje. U pitanju je jedan specifičan karakter, ali o tome neću da pričam — to ćete videti uskoro.  Takođe, izdvojila bih predstavu Pazi šta želiš, koju igram sa svojim kolegama Radovanom Vujovićem i Aleksandrom Radojičićem. Tu igram ženu koja ne postoji, odnosno ženu iz mašte momaka koji su je izmislili. To mi je jako uzbudljivo za izvođenje, jer ja igram u tom trenutku ono što oni požele.
Glumica Aleksandra Tomić; Foto: Aleksandra Ničić

Aleksandra Tomić; Foto: Aleksandra Ničić

S obzirom na to da smo imali prilike da Vas gledamo i u pozorištu i na filmu, šta je ono što Vi lično više preferirate?

Aleksandra: Više sam radila i više radim u pozorištu, ali mislim da mi oba podjednako leže, jer volim i kameru i pozornicu.

Sem filma koji ste pomenuli malopre, šta su Vaši dalji planovi?

Aleksandra: Trenutno smo posvećeni Teatru na Brdu, čije otvaranje smo zapravo započeli baš ovom predstavom, tako da su svi moji planovi u ovom trenutku vezani za projekte koji će se tamo dešavati i uopšte ulaganje same energije u novu Beogradsku scenu, koja se odavno nije otvorila. Naravno, očekujem i premijeru Taksi bluza i tome se baš radujem, to je otprilike sve za sada.

Ključne reči: predstava , Teatar na brdu , dom vojske niš , Aleksandra Tomić , intervju ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.