Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba Niški crtež nastavlja sa tradicijom

Sonja Stefanović 12.12.2018. Komentari

Jedna od tradicionalnih godišnjih izložbi Niški crtež biće održana 13. decembra u izložbenoj sali u Oficirskom domu. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: Galerija SLU Niš

Izložba je heterogenog karaktera i nudi veliki broj različitih stilskih pristupa, različitih vidova apstrakcije, figurativnog prikaza i asocijacije. Mnogi se koriste različitim simbolima, pa na metaforičan način tretiraju temu. Svaki autor se ličnim likovnim izrazom i vlastitim senzibilitetom prilagođava zadatoj temi. Veliki broj crteža pretežno je rađen u kombinovanoj tehnici, vešto uklopljenim različitim materijalima. Mali broj umetnika je ostao dosledan klasičnom crtežu.

Namera organizatora bila je da kod umetnika izazove potrebu i želju za vizuelnim odgovorom na zadatu temu, računajući na raznovrsnost u likovnom izrazu i bogatom rasponu crtačkih tehnika. Od pristiglih radova 57 umetnika, komisija u sastavu muzejske savetnice Radmile Vlatković, kustosa  Milana Ristića i višeg kustosa Sonje Vukašinović, odabrala je radove 44 umetnika različitih generacija i stilskih opredeljenja. Izložba okuplja umetnike mlađe generacije iz cele Srbije.

Ulaz je slobodan.

izlozba,Niški crttež,kultura,Oficirski dom,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.