Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvara se zbirka internacionalnih umetničkih dela

Sonja Stefanović 20.12.2018. Komentari

 Izložba dela iz fonda Internacionalnog umetničkog studija Radovan Trnavac Mića iz Valjeva biće otvorena 21.decembra u Paviljonu u Tvrđavi od 13 i 30 sati. Izložba će biti otvorena do 15. januara svakog dana, osim ponedeljkom, od 12 do 17 sati.

Foto: Galerija SLU Niš

Reč je o jednoj od najznačajnijih zbirki internacionalnog umetničkog stvaralaštva s kraja 20. i početka 21.veka na Balkanu, a pred niškom publikom naći će se dela dvadesetpetoro stvaralaca iz različitih krajeva sveta, rađenih tehnikom ulje na platnu, akrilikom i kombinovanom tehnikom, velikog i srednjeg formata. Radovi su deo reprezentativnog fundusa valjevske ustanove kulture, koja postoji preko dve decenije. Za to vreme u galeriji Studija izlagalo je tri stotine pedeset umetnika iz različitih zemalja, a njihova dela deo su kolekcije koja broji dvestotine trideset sedam umetničkih dela.

Izložba Dvadesetpet umetnika iz šesnaest zemalja plod je saradnje Galerije savremene likovne umetnosti i Internacionalnog studija Radovan Trnavac Mića  započete polovinom ove godine, kada je u Valjevu priređena izložba Dela stranih umetnika iz fonda GSLU.Internacionalni umetnički studio dobitnik je nagrade RTS-a za Kulturni događaj godine 1998. za realizovane izložbene aktivnosti i još drugih nagrada za doprinos kulturi. 

Ulaz je slobodan.

izložba slika,tvrđava,GSLU,internacionalna umetnička dela,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.