Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Lane Gutović ponovo gostuje u Nišu

Marija Đorđević 4.1.2019. Komentari

Milan Lane Gutović ponovo pred nišku publiku dovodi čuvenog Srećka Šojića kroz hit komediju Ukrađena ličnos'. Predstava će biti odigrana 30. januara u Domu Vojske. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Saša Madić

Predstava Ukrađena ličnos’ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast. Smeh će biti zavesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vreme i težak politički trenutak. U predstavi igra Milan Gutović, a tekstove koje govori je sakupio i obradio oslanjajući se na tekst Milenka Vučetića Barabe. U predstavi se koristi Štrausov valcer. Spretnošću i duhom seoske bitange on se nameće Evropskoj uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljeni uslov njemu nije nesavladiv, jer ništa što nudi njega lično i ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu ličnu izdaju naziva suradnjom. Kako je Gutović rekao o predstavi, naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Evropskoj uniji, te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima 'ukrađene' ličnosti.

Ulaznice po ceni od 800 dinara su u prodaji na biletari Doma Vojske u periodu od 11 do 19 časova. Rezervacije se ne primaju, a broj telefona za informacije je 065/522-13-72. Za igranje ove predstave pred niškom publikom zadužena je organizacija Predstave u Nišu.

lane gutovic,ukradjena licnost,predstava,Dom vojske,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.