Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nina Seničar: Žene su lavice i uvek se do kraja bore za svoje voljene

Aleksandra Ničić 23.10.2017. Komentari

Specijalna projekcija filma Prokleti pas održana je sinoć u bioskopu Cineplexx. Deo glumačke ekipe koji su činili Nina Seničar, Maja Lukić, Jelena Galović i reditelj Dragan Pešikan tim povodom su posetili bioskop i pozdravili publiku.

Foto: Jelica Janačković

Film je ispraćen oduševljenjem publike, a mešavina smeha i zaprepašćenja mogla se čuti u svakom trenutku u bioskopskoj sali. Nakon projekcije filma glumačka ekipa je došla da pozdravi prisutne. Mi smo tu priliku iskoristili da razgovaramo sa Ninom Seničar, koja tumači ulogu Aleksandre. Ona je za naš list dočarala detalje sa snimanja filma i ispričala nešto više o saradnji sa ostalim glumcima.

Na koji način ste se povezali sa ulogom koju tumačite?

Nina: Aleksandra je jedna na prvi pogled sasvim obična devojka. Ono što se desilo njoj može se desiti bilo kome od nas. U tome je i tajna ovog filma. Prikazani su realni likovi. Aleksandra nije nikakav superheroj, već devojka koja dolazi u svoju zemlju da upozna svog verenika sa porodicom i gradom u kome je odrasla. Međutim, spletom nesrećnih okolnosti ona upada u nevolju. Iako sam znala scenario unapred i ono što će se njoj desiti, trudila sam se da to ne predvidim svojom glumom. Htela sam da zaista budem svaki put prisutna u datom momentu i da svojim reakcijama ne otkrijem šta će se desiti dalje tokom priče, jer publika to ne zna. Aleksandra je, kao što se i da primetiti, uvek tu. Ona povezuje celu priču. Nastojala sam da reagujem onako kako bi svaka devojka reagovala kada bi se ljubav njenog života našla u jednoj tako užasnoj situaciji. Verujem da bi se svaka od nas borila i uradila sve što može da svog dečka, muža ili verenika izbavi iz takve situacije. Mi žene smo takve.

Aleksandra je bila hrabra u kritičnim situacijama. Da li biste i Vi tako postupili zbog ljubavi?

Nina: Srećom, nikada nisam bila u takvoj situaciji u životu. Nadam se da bih tako postupila i ja, kao i svaka devojka. Žene su lavice i uvek se do kraja bore za svoje voljene

nina senicar

Foto: Jelica Janačković

S obzirom na to da je pas u filmu imao jak instinkt, koliko su jaka osećanja kod životinja inače, po Vašem mišljenju?

Nina: Ja prvo moram reći da obožavam životinje. Pre bih provela čitav život sa životinjama nego sa ljudima. Možda će ovo što sam rekla zvučati užasno, ali to uvek govorim i zaista to mislim. Sa životinjama se poistovećujem na jedan poseban način. Ceo život sam provela jašući konje. Čak sam dolazila i ovde kod vas svake godine. Osvojila sam Prvenstvo Jugoslavije u Nišu 2001. godine. To je možda bio moj najsrećniji momenat u životu. Sećam se toga kao juče da je bilo. Tada sam sa svojim konjem Velebitom osvojila državno prvenstvo u preponskom jahanju. Zbog toga Niš ima posebno mesto u mom srcu. Dakle, sve to počinje od moje ljubavi prema konjima, ali su i sve ostale životinje zaista drage. Međutim, kada se snima film može nastati problem kada je tu životinja, jer nikada ne možete znati kako će pas postupiti. To su scenarni psi koji moraju da rade određene stvari. Ipak, moram da kažem da je naš glavni glumac Smoki (to je ime psa u privatnom životu). Bio je odličan i super je sve odradio, tako da mogu reći da smo imali sreće.

Kako je izgledala saradnja sa Srđanom Todorovićem i ostalim glumcima?

Nina: Srđan je jedna glumačka legenda. Ovo mi je drugi put da radim sa njim, već smo snimali jedan film zajedno. Iz prethodnog iskustva sam znala šta me čeka. On je jedan divan čovek i lako je i lepo sarađivati sa njim. Potpuno je neposredan i uvek spreman da pomogne i da savet. Navikla sam da ga gledam dok radi i od njega kupim sve moguće tajne i cake. Bila sam presrećna kada sam čula da će on biti glavni negativac. Imala sam jednu odličnu saradnju i sa svim ostalim glumcima. Mi smo stvorile neki naš trio i na kraju filma se ujedinjujemo. Mislim da to stvara jednu lepu metaforu i poruku i za ostale žene. Pokazuje šta se sve može desiti kada se žene ujedine i kada zajedno rade na nečemu.

lalalala

Foto: Jelica Janačkovič

Po čemu se ovaj projekat razlikuje od prethodnih na kojima ste radili?

Nina: Ovo je projekat u koji sam se zaljubila od samog čitanja scenarija. To se uglavnom ne dešava tako često. Kao glumac čitaš puno scenarija i retko koji te pogodi kao što je mene ovaj pogodio. Zaista sam oduševljena od samog početka. Znala sam da je to odličan znak. Sama činjenica da sam ga snimala u Srbiji šest nedelja sa ljudima koje sam jako zavolela tokom snimanja učinila je ovaj projekat nezaboravnim za mene.

Zbog čega biste poručili našim čitaocima koji nisu gledali film večeras da to učine drugom prilikom?

Nina: Mislim da je ovo jedan film koji gledate bez daha. Sat i po vremena vam zaista prođe u jednoj razonodi koja čini da svaki minut filma željno iščekujete. Jako se retko dešava da jedan film drži pažnju gledaoca na taj način. Gledala sam reakcije ljudi. Smeju se, jedva čekaju da vide šta će se desiti, a zatim se zaprepaste kada vide šta se zapravo dogodilo. Nekad ne moramo da pričamo o nekim velikim i teškim stvarima. Često je potrebna priča koja bi vas razonodila za tih sat i po vremena − nešto što bi pružilo pozitivnu energiju nakon završetka filma. Cilj je bio da svi koji izađu iz sale budu raspoloženi i nasmejani.

cineplexx,cineplexx nis,prokleti pas,Nina Seničar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.