Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava Sladoled premijerno stiže u Narodno pozorište

Marija Đorđević 8.2.2019. Komentari

Predstava Sladoled, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, biće premijerno odigrana 9. februara na sceni Narodnog pozorišta. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Narodno pozorište Niš

Prema rečima reditelja, predstava Sladoled, rađena po tekstu poznatog hrvatskog pisca Mira Gavrana, je komedija o životu i iz života koju svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo, predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci... Ulogu majke tumači glumica Ivana Nedović, dok joj je ćerka, kao i u privatnom životu, Nađa Nedović Tekinder

Glumica Ivana Nedović o samom komadu kaže:

Sladoled, kako samo ime kaže, govori o tome da mama i ćera uvek idu na sladoled kad god su neki prelomni trenuci u njihovim životima. Radi se o nekim dekadama. Majka ima 26 godina, a ćerka ima tri. I tako redom po desetak godina do maminih 83, a ćerkinih 60. Jako složen, jako zahtevan, a ujedno prelep zadatak. I zahvaljujem se reditelju što mi je dao jedan takav zalogaj, jer je ovo zaista zadovoljstvo raditi, igrati. Imate minut i po da iz scene uz scenu budete stariji za deset godina, a to nije film, nemamo tu vrstu transformacije, već je to isključivo glumačka igra i mislim da je to bilo za mene kao glumicu izazov.

Ivana svoju ćerku smatra odličnom partnerkom sa kojom je, kako ona kaže, imala sjajnu saradnju. Glumica dodaje da su se zajedno sa rediteljem osmišljavale i sećale nekih njihovih trenutaka jer su neke delove tih dekada i proživele zajedno. Međutim, glumica, takođe, smatra da je njenoj ćerki bilo teže, budući da je Ivana, kako ona sama kaže, neke od tih perioda već prošla, te može da se seti i prizove ono emocinalno sećanje. Za Nađu Nedović Tekinder ovaj komad je ujedno i lak i težak. Kako ona kaže, lak u smislu što se njih dve dobro poznaju, i kao koleginice, i ovako što su već proživele dosta toga.

51912958 376228086259651 4448764573016653824 n

Nađa Nedović Tekinder i Ivana Nedović; Foto: Narodno Pozorište Niš

Za kostime je zadužena Katarina Filipović, izbor muzike, dizajn zvuka i video-radove Slobodan Ilić, dizajn svetla Dejan Mitić, a za lekturu Nataša Ilić. Organizatorka je Miljana Nenadov, a producent Dragoslav Gane Pecikoza. Tehnički deo čine: rukovodilac tehnike Ljubiša Živković, inspicijent Dobrila Marjanović, sufler Aleksandra Vukov, asistent scenografa i majstor scene Slaviša Filipović. Za svetlo je zadužen Nemanja Pavlović, a dekorateri su Marin Rajić, Mića Lazarević, Miodrag Đorđević, Radovan Živković, Radomir Pešić, Dragan Dinić i Srđan Kitanović. Rekviziter je Dragan Nikolić, garderober Dušica Mladenović, šminkeri i vlasuljari Ljiljana Rašić, Marija Pešić i Ivana Lazarević. Slikarski radovi pripisuju se Katarini Filipović, a krojački Marini Stevanović i Vladimiru Pekiću. 

Svi koji nisu uspeli da nabave kartu za premijeru, moći će da pogledaju reprizna izvođenja predstave 21. i 23. februara. Cena karte je 500 dinara, uz sve aktuelne popuste. 

 

predstava,sladoled,narodno pozorište,premijera,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.