Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Osećanje sveta slobodnim potezima četkice

Marta Minić 21.2.2019. Komentari

U Galeriji Niškog kulturnog centra biće otvorena izložba slika Jelene Cvetković, pod nazivom Osećanje sveta. Ljubitelji ove umetnosti moći će da razgledaju dela svoje sugrađanke 22. februara. Početak je u 19 časova.

Foto: www.tantrumsandglitter.blogspot.com

Istoričarka umetnosti, Radmila Kostić ovu izlozbu komentariše na sledeći način: Na njenim platnima se sučeljavaju slobodni potezi četke, sa preciznim linijama, gusta, pastuozna faktura sa lazurnim premazima, dok istovremeno koketira sa geometrijskim formama samo u onoj meri koliko to njoj odgovara. Osluškujući svoja unutrašnja stanja Jelena Cvetković zrelim likovnim izrazom kreira vlastite vizuelne opservacije sugerišući nadrealne, fluidne prostore izgrađujući sopstveno osećanje života i sveta.

Jelena Cvetković rođena je u Nišu 1987. godine, gde je završila gimnaziju Svetozar Marković. Upisala je Fakultet Umetnosti u rodnom gradu, 2006. godine na odseku slikarstvo, a 2011. godine diplomirala je u klasi profesora Đura Radonjića. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu umetnosti i dizajna, Megatrend fakulteta u Beogradu, u klasi profesorke Tijane Fišić.

Ulaz je slobodan.

 

jelena cvetković,kultura,izložba slika,niški kulturni centar,osećanje sveta,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.