Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Filmovi sa FEST-a u bioskopu Vilin Grad

Tijana Milenković 27.2.2019. Komentari

Posetioci bioskopa Vilin Grad će početkom marta imati priliku da pogledaju filmske projekcije sa 47. FEST-a. Projekcija filma Reži zakazana je za 1. mart, a filmovi Poslednji Srbin u Hrvatskoj i Šavovi biće pretpremijerno prikazani 2. i 5. marta.

Foto: www.imdb.com

Film Reži je ostvarenje režisera Koste Đorđevića. Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i druga iz kraja, koji traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote. Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Glavne uloge u filmu tumače Kristina Jovanović i Đurđina Radić.

Film Poslednji Srbin u Hrvatskoj biće pretpremijerno prikazan publici 2. marta, a radi se o priči iz budućnosti u kojoj Hrvatska bankrotira, zbog čega se stanovništvo suočava sa velikim klasnim razlikama. Mala grupa bogatih postala je još bogatija, a siromašni su još siromašniji. U vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli, pa su spremni i da ubace zombi-virus u nju. Zagrebačkog bonvivana Miću i njegovu filmsku heroinu Franku zombi-epidemija zatiče nespremne i vodi ih u avanturu u kojoj im je jedini cilj da prežive.

article page small

Film Šavovi, Foto: www.europa-cinemas.org

Još jedna pretpremijera zakazana je za 5. mart u 20 časova. Film Šavovi bavi se temom novorođenih beba nestalih iz bolnica koje su proglašavane umrlima, a zapravo su prodavane i date na usvajanje. Scenario je inspirisan svedočanstvom krojačice iz Beograda, koja već skoro dve decenije traga za svojim umrlim sinom. Ona se bori protiv bolničke administracije i lekara, policije, sudova i opštinskih funkcionera, kako bi dobila ispravnu umrlicu, koja bi pružila dokaz gde joj je dete sahranjeno. Nepunih dvadeset godina kasnije, ona veruje da je pronašla svog sina u predgrađu Beograda.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad, a više informacija možete naći na sajtu bisokopa.

47 FEST,filmovi,bioskop,vilin grad,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.