Ovogodišnji Svetosavski sajam knjiga

Milena Stojković 2019.
Komentari

Jubilarni petnaesti Svetosavksi sajam knjiga održaće se od 5. do 12. marta, u Oficirskom domu. Sajam će otvoriti Muharem Bazdulj u 18 časova.

Foto: www.facebook.com/medivestKT

U okviru pratećeg programa, biće organizovane književne večeri, od prvog do poslednjeg dana trajanja Sajma. Nakon svečanog otvaranja, Muharem Bazdulj će iste večeri u 19 časova predstaviti svoj novi roman Kvadratni koren iz života. Drugog dana Sajma, 6. marta, Saša Dimitrijević će u 17 časova predstaviti knjige Varden i Jugosloveni u Norveškoj 1942-1945, a kao gost na promociji biće ambasador kraljevine Norveške u Beogradu Arne Sanes Bjernstad. Nakon ove promocije, u 18 i 30 autor Saša Miljković predstaviće svoje delo Ko je započeo rat, koje obuhvata diplomatske prepiske evropskih diplomata s početka prvog svetskog rata. 

Treći dan Sajma (7. mart) rezervisan je za promociju zbirke poezije Biće sve u redu Zorana Pešića Stigme, a početak je u 17 časova. Sat vremena kasnije uslediće promocija romana Zvonka Karanovića, pod nazivom Tri slike pobede, Četiri zida i gradViše od nule. Sledećeg dana, 8. marta, uslediće Svečana dodela nagrada izdavačima, predviđena za 16 i 30. Nakon toga, u 17 časova, Vera Cvetanović predstaviće svoju zbirku pesama Rasadna Kap. Promocija romana Bivalvia autorke Violete Jović zakazana je za 18 časova istog dana.

Petiog dana Sajma, 9. marta, posetioci će u periodu od 17 časova moći da prisustvuju promociji zbirke poezije BackgroundVesne Ilić Nikolić. O svojoj zbirci poezije Voliš li ti mene, a? od 18 časova govoriće Biljana Stanojević, dok će od 19 časova Goran Stojičić prisutnima predstaviti pripovetke pod nazivom Besani. Pretposlednji dan Svetosavskog Sajma, 10. mart, predviđen je za još tri promocije: od 17 časova Vladanka Cvetković predstaviće zbirku poezije Uspomene srca, zatim će od 18 časova Tatjana Živković prezentovati zbirku poezije Crne stepenice, a od 19 časova Velibor Velja Petković govoriće o svojoj knjizi kratkih priča Međeđedovina. Poslednji dan, 11. mart, predviđen je za promociju izdanja Znamenite ličnosti Niša,  Udruženja stvaralaca Niša. Ova poslednja promocija zakazana je za 17 časova.

Organizator 15. jubilarnog Svetosavskog sajma knjiga je MEDIVEST KTRadno vreme sajma je svakog dana od 10 do 20 časova. Cena ulaznice je 50 dinara. 

 

Ključne reči: svetosavski sajam knjiga , Oficirski dom , medivestkt , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.