Izložba KO-SMO-S u Dnevnoj sobi

Marija Janković 2019.
Komentari

U kafeu Dnevna soba biće otvorena 17. marta izložba umetnice Katarine Baćević pod nazivom KO–SMO–S, koja će biti aktuelna sve do 24. marta. Početak je zakazan od 20 časova.

Foto: Boban Kočev

Katarina će na ovoj postavci izlagati svojih 14 radova. Njen stil karakterišu detalji. Crteži su rađeni fineliner–ima različitih veličina. Kosmos je prikazan crno–belo, korišćenjem tačaka i linija različitih debljina. Na crtežima su smeštene i krokodilske suze, papirni brodovi, šolje, morski konjići, prozori, gramofonska ploča, čajnici, čiča Gliše i sve ostalo što joj služi kao inspiracija.  

Rođena 1994. godine u Nišu i apsolventkinja je na Medicinskom fakultetu na odseku farmacija. Predstavnica je evropskog regiona Internacionalne Federacije Studenata Farmacije (IPSF). Pre dve godine imala je svoju prvu samostalnu Izložbu crteža humanitarnog karaktera. Ilustratorka je knjiga Na putu do vrha V. Miletića, kao i knjige Sa druge strane obloga B. Stevanovića i trenutno ilustruje još dve knjige koje će izaći ove godine. Učesnica je i nekoliko grupnih izložbi i jedan je od ilustratora aplikacije Priče za decu.

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: izložba crteža , Katarina Baćević , dnevna soba , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.