Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Novi filmovi stižu na repertoar Vilinog Grada

Anđela Janjić 13.3.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad u periodu od 14. do 20. marta nalaze se četiri nova filma: Korgi: Kraljevski pas velikog srca, Gospodar Pariza, Starac s revolverom, kao i filmsko ostvarenje našeg reditelja Miroslava Terzića pod nazivom Šavovi.

Foto: www.imdb.com

Animirani film Korgi: Kraljevski pas, koji se daje od 16. marta govori o psu po imenu Rex, koji je najomiljeniji pas britanske kraljice Elizabete, od koga se nije odvajala još od svog detinjstva. Reks se izgubi i nađe se u društvu različitih pasa koji se međusobno svađaju. Međutim, baš to pomaže Reksu da pronađe svoj pravi identitet, ali i da se zaljubi. U filmu Gospodar Pariza, koji se daje od 14. marta, radnja se odvija za vreme vladavine Napoleona. Francois Vidocq je jedini čovek koji je pobegao iz zatvora zemlje. Ostavljen da umre nakon poslednjeg spektakularnog bega, bivši osuđenik pokušava da bude zaboravljen pod maskom jednostavnog trgovca.

Filmsko ostvarenje našeg reditelja Miroslava Terzića, Šavovi daje se od 14. marta i to je istinita dirljiva životna priča koja ima elemente trilera i melodrame. Tema filma govori o novorođenim bebama koje su nestale iz bolnice i koje su proglašene mrtvima, ali po svedočenjima i smatranju roditelja, zapravo su data na usvajanje. Starac s revolverom, koji takođe počinje sa emitovanjem od 14. marta, je film zasnovan na istinitoj priči o Forestu Takeru koga glumi Robert Redford, i to mu je ujedno i poslednja uloga pre najavljenog povlačenja iz glume. Radnja filma prati bežanje iz zatvora San Kventin i neverovatne potere koje su zbunjivale vlast i uporedno odušvljavale javnost.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, a za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Ostale informacije možete pronaći na sajtu bisokopa Vilin Grad

 

                                                                                                                                                                                                                                            Autor:  Anđela Janjić

bioskop vilin grad,filmovi,repertoar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.