Korgi: Kraljevski pas velikog srca pretpremijerno u Cineplexx-u

Aleksandra Đokić 2019.
Komentari

Na ovonedeljnom repertoaru bioskopa Cineplexx naći će se tri nova filmska naslova: Šavovi; Gospodar Pariza; Los Bando i jedna pretpremijera Korgi: Kraljevski pas velikog srca.

Foto: www.mojtv.hr

Nakon brojnih nagrada na Berlinskom festivalu i domaćem FEST-u, kao i rasprodatih projekcija u okviru istih, film Šavovi započinje svoj bioskopski život. Ostvarenje reditelja Miroslava Terzića se bavi temom novorođenih beba koje, neposredno nakon dolaska na svet bivaju proglašene mrtvim, a potom se bez ikakvog znanja bioloških roditelja daju na usvajanje. Kvalitet i značaj filma najpre prepoznao stručni žiri u Berlinu, dodelivši nagradu za najbolji evropski film u programu Panorama, a potom i publika Berlinala koja je dodelila drugu nagradu za najbolji igrani film u selekciji Panorama. U ulozi nesrećne majke Ane, koja se u potrazi za nestalim detetom susreće sa brojnim poteškoćama i preprekama u vidu sudstva, policije, društva, našla se Snežana Bogdanović - najbolja glumica ovogodišnjeg FEST-a. U ostalim ulogama su: Marko Baćović, Vesna Trivalić, Jovana Stojiljković, Jelena Stupljanin, Pavle Čemerikić i drugi.

Radnja filma Gospodar Pariza smeštena je u vreme vladavine Napoleona. Fransoa Vidok je jedini čovek koji je pobegao iz najvećeg zatvora zemlje. Ostavljen da umre nakon poslednjeg spektakularnog bega, bivši osuđenik pokušava da bude zaboravljen pod maskom jednostavnog trgovca. Nakon što bude optužen za ubistvo koje nije počinio, dobija priliku da se pridruži policiji u borbi protiv podzemlja, u zamenu za slobodu. Uprkos odličnim rezultatima, izaziva neprijateljstvo svojih kolega, policijskih službenika, ali izaziva i bes podzemlja.

Foto: www.motovunfilmfestival.com

Los Bando je film o grupi koja sve što ima pred nacionalno takmičenje mladih bendova je zaljubljeni gitarista i želja da pobede na takmičenju. Nedostaje im pevač. Tačnije rečeno - dobar pevač. Jer onaj koga imaju ne ume da peva. Fali im i basista, a i njega lako zamenjuju devetogodišnjakinjom na violončelu. I u momentu kada u sred putovanja pomisle da imaju najboljeg vozača na svetu, saznaju da i on u stvari – nema vozačku dozvolu jer čak nije ni punoletan. Ipak, iako su u celu priču ušli kao grupa autsajdera, svako sa svojim ličnim problemom, iz nje izlaze kao pobednici. Ni prvi ni poslednji bend koji proba u tatinoj garaži, ali ovaj je potpuno neponovljivi Los bando Immortale.

Pretpremijerno biće prikazan i animirani film Korgi: Kraljevski pas velikog srca o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima, od kojih se još od detinjstva ne odvaja. Rex je mali nevaljalac ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 470 dinara. Dodatne informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Cineplexx.

Ključne reči: repertoar , bioskop cineplexx , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.