Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Balkanska međa — specijalna projekcija u Cineplexx-u

Kristina Mitić 17.3.2019. Komentari

Specijalna projekcija filma Balkanska međa biće održana 22. marta u bioskopu Cineplexx. Glavni akteri filma Milena Radulović, Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Aleksandar Srećković Kubura pokloniće se publici te večeri. Početak projekcije je u 20 časova.

Foto: Jovana Protić Ilić

Film je inspirisan istinitim događajem i nosi snažnu mirovnu poruku protiv rata, koja će dotaći svačije srce. Balkanska međa prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrome Slatina u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Međutim, dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim i Bekom Ethoevim, kojima se pridružuju pripadnici MUP-a, Vuk i Fadilj, vodi nemilosrdni rat protiv komandanta albanske grupe – Smuka.

glavnim ulogama našli su se ruski i srpski popularni glumci, među kojima su Anton Pampušni, Goša Kucenko, Milena Radulović, Gojko Mitić, Aleksandar Radojičić, Aleksandar Srećković, kao i Miloš Biković i Miodrag Radonjić, koji po prvi put nastupaju i kao glumci i kao koproducenti jednog projekta. Epizodnu ulogu u filmu ima i proslavljeni reditelj Emir Kusturica. Uprkos tematici koja govori o tragediji jednog naroda, koja se svakako ne sme zaboraviti, ekipa koja je radila na ovom projektu poručuje da film nosi snažnu mirovnu poruku.

Karte za specijalnu projekciju filma Balkanska međa u prodaji su na blagajni bioskopa Cineplexx.

Balkanska međa,bioskop cineplexx,specijalna projekcija,miloš biković,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.