Predstojeći repertoar Vilinog Grada

Marija Janković 2019.
Komentari

Na programu bioskopa Vilin Grad, u periodu od 21. do 27. marta, naći će se pet novih filmskih ostvarenja: Korgi: Kraljevski pas velikog srca, Mia i beli lav, Balkanska međa, Loro i film Mi

Foto: www.rogerebert.com

Novi animirani film Korgi: Kraljevski pas velikog srca prati sudbinu Rexa, malog nevaljalca najomiljenijeg psa britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet. Mia i beli lav je emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom.

Balkanska međa je novo ostvarenje sa naših prostora, a film govori o trenutku i stanju neposredno posle ratnog plamena u Bosni kada na Balkanu raste novo žarište. Sukobi Srba i Albanaca na Kosovu nekontrolisano rastu, srpske snage pokušavaju da potisnu Oslobodilačku vojsku Kosova. Međunarodna zajednica optužuje vladu u Beogradu za prekomernu upotrebu sile i bez saglasnosti Ujedinjenih nacija, NATO počinje bombardovanje Srbije. Loro je biografija bivšeg italijanskog premijera i biznismena Silvija Berluskonija. Radnja se odvija uglavnom u njegovoj palati na Sardiniji. Njegova ličnost, politička karijera, skandali, odnos sa njegovom ženom i neobjašnjivo nasleđe prikazani su kroz delimično izmišljene događaje. 

Nakon što je svojim debitantskim filmom Beži! poslao impuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao. Film MI je smešten u sadašnjost, na legendarnoj obali Severne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mesto kraj obale mora gde je odrastala, sada sa mužem i dvoje dece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici. Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Vilsonovi su primetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. MI je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Ostale informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Vilin Grad

Ključne reči: repertoar , vilin grad , bioskop , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.