Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Bogat bioskopski program Cineplexx-a

Marija Đorđević 21.3.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx, od 21. do 27. marta, naći će se šest novih filmskih naslova, a to su: Balkanska međa, Ceo svet je tvoj, Crna reka, Mia i beli lav, Mi i Korgi: Kraljevski pas velikog srca SINH 2D/3D. 

Foto: Jovana Protić Ilić

Inspirisan istinitim događajem, film Balkanska međa prikazuje nam tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrome Slatina u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. U glavnim ulogama našli su se Anton Pampušni, Jurij Kucenko, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić, Aleksandar Srećković, Milena Radulović i Miodrag Radonjić. Film prikazan na Kanskom festivalu Ceo svet je tvoj bavi se sudbinom sitnog kriminalca koji sanja o drugačijem životu, ali ne može da ga priušti. Da bi pobegao od svog okruženja, on mora da prihvati još jedan poslednji posao koji uključuje Španiju, drogu, Iluminate i dominantnu majku. Gavne uloge tumače Vansen Kasel i Izabel Ađani.

Crna Reka je svojevrsni povratak reditelja Erika Zonke u art house vode. Slučaj nestanka tinejdžera Denija, poveren je istrošenom detektivu i alkoholičaru. On se posvećuje istrazi u cilju pronalaska momka, iako ne brine o sopstvenom sinu tinejdžeru koji se upliće u trgovinu narkoticima. Denijev bivši nastavnik postaje neobično zainteresovan za ovaj slučaj i nudi svoju pomoć detektivu. Mia i beli lav je emotivna i topla priča o prijateljstvu i ljubavi između mlade devojke i belog lava, snimana preko tri godine i njenog neverovatnog putovanja kroz afričke savane kako bi svom najboljem prijatelju našla novi dom. U glavnim ulogama Melani Loren, Rajan Mek Lenan i Lajonel Njuton.

US 1

Film Mi ( US): Foto: www.rollingstone.com

Nakon što je svojim debitantskim filmom Beži! poslao impuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Džordan Pil, vraća se sa novim, košmarnim filmom Mi, koji je napisao, režirao i producirao. Film  je smešten u sadašnjost, na legendarnu obalu Severne Kalifornije. Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Njongo, kao žena koja se vraća na mesto kraj obale mora gde je odrastala, sada sa mužem (Vinston Djuk iz Crnog pantera) i dvoje dece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida oseća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Korgi: kraljevski pas velikog srca je animirani film o omiljenoj vrsti pasa britanske kraljice Elizabete, velškim korgijima, od kojih se još od detinjstva ne odvaja. Rex je mali nevaljalac, ali ipak najomiljeniji pas britanske kraljice. Jednog se dana izgubi u Londonu i nađe u društvu različitih vrsta pasa koji se međusobno svađaju i sukobljavaju. Tokom svog epskog putovanja u kojem traži put za povratak svojoj voljenoj vlasnici, Rex uspeva da se zaljubi i otkrije svoj pravi identitet. Ekipu sinhronizacije čine: Boris Milivojević, Stevan Pjale, Jelena Rakočević, Dušica Novaković, Vladislava Đorđević, Tamara Dragičević, Marko Gvero, Ivana Popović, Tomaš Sarić.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 470 dinara. Sve informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Cineplexx.

 

bioskop cineplexx,repertoar,filmovi,mart,program,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.