Subota misterije i horora u Dnevnoj sobi

Anastasija Arvai 2019.
Komentari

Mladi pisci fantastike i horora Mladen Stanisavljević i Mladen Đorđević pojaviće se na književnoj večeri zakazanoj za 6. april u niškom kafiću Dnevna soba. Početak je u 17 časova. 

Foto: Boban Kočev

Novinar Boban Kočev, u razgovoru s autorima, približiće nam proces stvaralaštva književnog dela. Na pitanja kako osmisliti i konstruisati likove, formirati njihov psihološki karakter, odrediti radnju i oslikati okruženje odgovoriće nam niški pisci distopijskih i horor romana. Ljubitelji noara, misterije, sajberpanka i naučne fantastike imaće priliku da čuju odakle autori crpe inspiraciju. Ovo će biti korisno i još uvek neafirmisanim piscima i pristalicama beletristike, koji će moći da postave pitanja i učestvuju u diskusiji. 

Prvenac Mladena Đorđevića, triologija Svetioničar, govori o distopijskom metropolisu lociranom u Evropi kraj mora. Njegovo ime je Vranolujni, grad glamura, prestiža i moći, a njega čuvaju tri svetlosna tornja koji su možda i čuvari važnih tajni. Bivšeg vojnika, a sada privatnog detektiva Bena Fostera i talentovanu istražiteljku Odeljenja za ubistva, Elenu Rodrigez, neočekivani događaji opominju da se sprema nešto što nisu očekivali. Ovaj roman nam, osim avanture, donosi enigmu i moralnu poruku.

Jezomor — Portret troprstog slikara je priča o slikaru Isidoru Ševariki koji do svoje četvrte godine ostaje nem. Međutim, seoska vračara ga magijom vodeničkog točka lišava tih muka. Na istom mestu, posle nekog vremena, Isidor gubi dva prsta. Slikajući Jezomorov potret on sazreva i prolazi kroz neizvesnost i životnu avanturu? Na kraju promocije svi zainteresovani za primerke ovih romana biće u prilici da nabave knjige na popustu, kao i posvetu autora.

Ključne reči: knjizevno vece , Niš , Mladen Stanisavljević , Mladen Đorđević , promocija ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.