Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dambo i Šazam na platnu bioskopa Cineplexx

Tijana Milenković 4.4.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx će se od 4. do 10. aprila naći tri nova filma: Dambo, Šazam! i Sećanje na bol — Margerit Dira.

Foto: www.la-croix.com

Dambo je rimejk animiranog filma iz 1941. godine, čuvenog reditelja Tima Bartona, inspirisan klasikom koji slavi različitost i u kome se neguje porodica. Film govori o najmanjem slonu na svetu čije ogromne uši čine predmet ismevanja u cirkusu u kome se bori za opstanak. Cirkuski miš pomaže Dambu da ostvari svoj pun potencijal i iskoristi ono što ga je držalo na dnu da poleti. Glavne uloge tumače: Deni Devito, Kolin Farel, Majkl Kiton i Eva Grin, a u sinhronizaciji su učestvovali glumci: Nebojša Milovanović, Dragan Mićanović, Milenko Pavlov, Nina Janković, Marko Baćović, Andrea Josić, Danilo Arnautović, Bojan Krivokapić, Nebojša Kundačina, Miloš Vlalukin i Đorđe David. Film se prikazuje u titlovanoj i sinhronizovanoj verziji, a možete ga pogledati u 2D I 3D projekciji.

Film Šazam je adaptacija stripa iz DC svemira sa Zakarijem Levijem u ulozi netipičnog superjunaka Šazama i Markom Strongom u ulozi glavnog negativca. Radnja filma govori da svi imamo superjunake u sebi, samo je potrebno malo magije da se oni ispolje. Tako je u slučaju dečaka Bilija Betsona potrebno reći ŠAZAM! Njemu je drevni čarobnjak dao moć da se po potrebi pretvara u odraslog superheroja. Šazam sa svojim moćima čini ono što bi svaki tinejdžer uradio — zabavlja se. Međutim, moraće brzo da ovlada svojim moćima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila koje kontroliše dr Tadeus Sivana. Ovaj film takođe možete gledati u 2D i 3D projekciji.

dambo 1

Film Dambo (Dumbo); Foto: www.zeri.info

Film Sećanje na bol  Margerit Dira je adaptacija autobiografskog romana Bol (La douleur), čuvene spisateljice Margerit Dira koju tumači Melani Tieri. Radnja je smeštena u okupirani Pariz 1944. godine, kada mlada i talentovana spisateljica Margerit postaje član Pokreta otpora, zajedno sa svojim mužem Robertom Antelmom. Nakon što njenog supruga deportuje Gestapo, ona se upušta u riskantnu romansu sa saradnikom višijevske Francuske ne bi li pomogla svom mužu.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok za filmove u 3D projekciji cena karata iznosi 470 dinara. Sve informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Cineplexx.

bioskop,cineplexx,3D projekcija,dambo,Šazam!,Sećanje na bol Margerit Dira,repertoar,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.