Niška slikarka prikazuje radove iz ciklusa Iluminacija

Sonja Stefanović 2019.
Komentari

Radovi iz ciklusa Iluminacija slikarke Milice Kostić biće izloženi u Dnevnoj sobi od 7. do 14. aprila. Otvaranje izložbe zakazano je za 20 sati.

Foto: Boban Kočev

Novi ciklus Iluminacija prikazuje privlačnu i podsticajnu maštu, unutrašnji svet, uvid i prosvetljenje. Iako se umnogome razlikuje od prethodnih ciklusa, jer su forme odvojene, a kolorit sveden, ipak je ostao veran postupku višeslojnog nanošenja boja i impasto tehnici. Kako umetnica navodi, sa radovima iz novog ciklusa potrebno je suočiti se izbliza i osetiti vibriranje višeslojnih struktura koje provociraju ispod završnog sloja boja. Posetioci izložbe će imati priliku da se susretnu sa slikama koje odišu slobodom stvaralaštva, a nastale su kao rezultat  posmatranja sopstvenih unutrašnjih doživljaja.

Milica Kostić se slikarstvom bavi od 1999. godine. Članica je udruženja umetnika Car Konstantin i aktivno izlaže svoje radove na kolektivnim izložbama Udruženja. Učestvovala je na dve kolektivne izložbe u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju i dve u Galeriji Niškog kulturnog centra. U julu 2018. godine imala je samostalnu izložbu u kafe galeriji Paris Art pod nazivom Blizanačke duše. U okviru Resurs centra, čije aktivnosti su realizovali UG Mladi ambasadori, a finansirao Grad Niš, u decembru 2018. i januaru 2019. radila je na oslikavanju dva murala u Domu Duško Radović i Centru Mara.

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: izložba slika , Iluminacija , Milica Kostić , dnevna soba , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.