Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nedelja horora u bioskopu Cineplexx

Tijana Milenković 11.4.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx u periodu od 11. do 17. aprila naći će se pet novih filmova: Groblje kućnih ljubimaca, Helboj, Hotel Mumbaj, Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom i Park čudesa, koji će biti prikazan pretpremijerno.

Foto: handerella.com

Bioskop Cineplexx će od 9. do 14. aprila postati kuća straha, pa će svi posetioci u periodu od 18 do 22 časa imati priliku da se fotografišu u mračnim salama i učestvuju u foto konkursu. Najkreativniji učesnik dobiće kao nagradu putovanje za dvoje na Zakintos.

Groblje kućnih ljubimaca je film zasnovan na istoimenom romanu Stivena Kinga, a donosi nam priču o porodici Krid koja započinje novi život u Mejnu, malom, ruralnom mestu. U novom okruženju je sve lepo i bajkovito, previše lepo da bi bilo istinito. Zlokobna tajna koja vreba nadomak kuće vrlo brzo će se poigrati sa tom porodičnom idilom. Kada nesrećna sudbina zadesi porodičnog mačka Čurča, na nagovor suseda Kridovi odlučuju da ga zakopaju na starom indijanskom groblju iza kuće. Međutim, narednog dana, mačak se vraća kući, ali nije isti kao pre.

hellboy reboot

Film Helboj, Foto: www.moviepilot.de

Film Helboj temeljen je na kultnom stripu Majka Minjole, režisera Nila Maršala. Helboj je ultimativni antiheroj, plod nacističkog mističnog eksperimenta iz 1944. kojeg su američki agenti preoteli i odgajali da bude na strani Dobra. Međutim, zarobljena i odbačena pre više vekova, kraljica veštica se vraća kako bi ponovo donela smrt i uništenje. Samo heroj sa paklenim korenima kao Helboj u stanju je da se suoči s pretnjom i bori se s vešticom i njenom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je naslednik moći samog kraja Artura, ali čak ni pored toga, on ne može pobediti sam u ratu sa silama zla. Pre nego što se odigra odlučujuća bitka, Helboj mora vratiti svoje stare saveznike.

Hotel Mumbaj je film inspirisan dokumentarcem Preživeti Mumbaj, a radnja se odvija se u hotelu u kome imućna klijentela i osoblje bivaju zarobljeni od strane terorista, njihova okrutnost predstavljena je bez ulepšavanja, pogotovu u momentima kad hladnokrvno ubijaju goste hotela. Novopečeni bračni par Dejvid i Zehra proživljavaju agoniju, ostavivši bebu sa dadiljom na spratu. Tu je i ruski biznismen, ženskaroš koji daje filmu humoristični dodatak. Svaki lik je uplašen i ranjiv, ali i hrabar na svoj način.

 park čudesa

Film Park čudesa; Foto: ew.com

Gospodin Link: U potrazi sa skrivenim gradom je sinhronizovani film koji možete pogledati u 2D i 3D projekciji. Gospodin Link je visok 2,4 metra, težak 286 kilograma i pokriven krznom, ali u isto vreme je i zabavan, sladak i neodoljiv. Umoran od usamljeničkog života, gospodin Link angažuje neustrašivog istraživača Sir Lionela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Šangri-La. Zajedno sa avanturistkinjom Adelinom Fortnajt, ovaj neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne prepreke tokom putovanja na drugi kraj sveta, a na kraju će shvatiti da porodicu možeš pronaći i na mestima na koima bi se najmanje nadao.

Park čudesa je animirana, sinhronizovana komedija koja govori o osmogodišnjoj devojčici Džun, koja uz pomoć bujne mašte pravi spektakularni zabavni park, a otkriće da on zapravo postoji i u stvarnosti. Kada njen voljeni park počne da se urušava, samo ga ona može spasiti svojim načinom maštanja i sa svojim vrlo posebnim prijateljima. U sinhronizaciji su učestvovali: Darija Vračević, Stefan Bundalo, Anja Mit, Pavle Jerinić, Srđan Timarov, Marko Živić. Đorđe Stojković, Paulina Manov, Slobodan Stanković, Dimitrije Nikolić, Dragan Vujić, Milan Antonić i Dušica Novaković. Ovaj animirani film takođe možete pogledati u 2D i 3D projekciji.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji je 350 dinara, dok za filmove u 3D projekciji cena karata iznosi 470 dinara. Sve informacije možete pronaći na sajtu bioskopa Cineplexx.

bioskop,cineplexx,repertoar,filmovi,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.