Otvaranje izložbe Impuls života

Milena Stojković 2019.
Komentari

Otvaranje samostalne izložbe Jasmine Miletić pod nazivom Impuls života održaće se 14. aprila u kafiću Dnevna soba. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Boban Kočev

U pitanju je izložba koja govori o osnovnim vrednostima života. Teznja, pokretna sila, podsticaj, nagon, slike same za sebe jasno govore da je u pitanju ljubav. Na otvaranju izložbe nastupiće i muzički duo koji čine Marijana Davinić (sopran)  i Nikola Đorđević (gitara). 

Jasmina se umetnošću bavi nepunih dvadeset godina, a opredelila se za ikonopisanje nakon časova ikonopisanja u organizaciji Udruženja zanatlija Esnaf – Niš. U periodu od 2005. do 2012. godine radila je kao nastavnica ikonopisa, dok se kasnije u njenom radu iskazuje i njena ljubav prema ulju na platnu. Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju: Majstorsko pismo – umetnik ikonopisac, 2012. godine, Zlatna značka – Škola ikonopisa Ostrog, koju je dodelila Zanatska komora Srbije 2008. godine, Zlatni trofej – nagrada za dostignuće u karijeri ikonopisanja iz 2010. godine, a dobitnica je i pisanog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja povodom 220 godina postojanja Esnafa 2012. godine

Ulaz za sve posetioce je slobodan.

Ključne reči: otvaranje izložbe , impuls života , cafe bar dnevna soba , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.