Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba End me Mine Stefanović u Dnevnoj sobi

Aleksandra Đokić 20.4.2019. Komentari

U kafe galeriji Dnevna soba 21. aprila biće otvorena izložba pod nazivom End me umetnice Mine Stefanović. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: Boban Kočev

Izložba End me je Minina deseta samostalna izložba i predstavlja ciklus crteža nastalih tokom 2018. i 2019. godine, a  teme koje će se provući kroz izložbu su teme kojima se umetnica najčesće bavi, a koje su često smatrane tabu temama u Srbiji. Ovaj ciklus crteža Mina naziva svojom prekretnicom, nečim sasvim novim za njen vid stvaralaštva i novom šansom da izazove samu sebe. Inspiraciju nalazi u ženama i u životnim situacijama. Svi radovi koji će biti izloženi su jako lični jer, kako i sama kaže, najbolje poznaje sebe. 

Mina Stefanović rođena je 29. avgusta 1988. godine u Nišu. Godine 2007. upisuje engleski jezik i književnost. Bavi se vizuelnom umetnošću - ilustracijom, fotografijom i kratkim videima. Ostvarila je saradnju sa izdavačkom kućom SvetStripa  2017. godine gde se pojavila u desetom izdanju revije Kiša kao illustrator, jednog od najpopularnijih strip junaka, Dilan Doga.

Ulaz je slobodan.

izlozba,END ME,MINA STEFANOVIĆ,kafe dnevna soba,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.