Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba Aleksandre Ilić u Galeriji Art55

Marija Đorđević 25.4.2019. Komentari

Izložba pod nazivom Mute umetnice Aleksandre Ilić biće otvorena 26. aprila u u Galeriji Art55, a posetioci će moći da je pogledaju sve do 7. maja. Poćetak je zakazan za 19 sati.

Foto:: www.art55.rs

Prema rečima Aleksandre Cvetković, Mute je serija crteža, slika i instalacija nastala tokom 2018. i 2019. godine. Sam pojam mute se vezuje za voljno ili nevoljno odsustvo govora ili zvuka. Kako ona kaže,  mute je stvarnost i datost pojedinca u pretrpanom bučnom modernom dobu. Pomenuti fenomen i mute osećaj je inicijacija ove serije radova. Kako ističe Aleksandra, potrebom istog oružja, umetnica u svojim radovima mjutira (mute button), odnosno poništava tekst koji inače u radu koristi s namerom doskočice, dopune, otkrivanja ili zabune, a koji prekrižen (i dalje prisutan) postaje nosilac isključivo vizuelnog značenja. Reči tako povlače svoju dominaciju pružajući mogućnost slikama i predstavama da podjednako govore i postanu odgovor, ističući način na koji umetnica posmatra savremenu komunikacijuČesto se u radovima ističe važna informacija koje zapravo nema, objašnjava Aleksandra Cvetković. 

Aleksandra Ilić je rođena u Beogradu 1987. godine. Osnovne akademske studije završava na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na smeru Slikarstvo, sa izložbom Izložba, 2014. godine. Master akademske studije završava na istoj akademiji sa završnom izložbom Natron, 2015. godine.  Njeni radovi su apstraktni kolaži nastali presovanjem recikliranog papira po kojem su i dobili ime. Živi i stvara u Zrenjaninu. Dva rada iz serije Natron nagrađena su trećom nagradom Niš Art fondacije 2016.godine.

Ulaz na izložbu je slobodan.

izlozba,aleksandra ilić,galerija art 55,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.