Borba za opstanak na putu spasenja

Danilo Milenković 2017.
Komentari

Šta je pravda? Šta je dozvoljeno, ako je cena opstanak? Na ova pitanja će vam odgovore dati provokativni roman Šarlot Rougan Brodolom, u kojem se nižu priče o opstanku, a istražuje ljudska priroda i moral. Neko će žrtvovati sebe da bi spasao druge, neki će uništiti druge kako bi spasili sebe.

Foto: Danilo Milenković

Grejs se u Londonu u tajnosti udaje za Henrija Vintera sa nadom da će njena porodica prihvatiti njihov brak. Međutim, brod kojim su se vraćali za Ameriku biva oštećen eksplozijom i tone. Henri uspeva da svojoj supruzi obezbedi mesto u čamcu za spasavanje.

Novopečena mlada naći će se posle brodoloma na otvorenom moru sa još nekoliko srećnih putnika koji su uspeli da ugrabe svoje mesto u čamcu. Nepostojanje adekvatnih uslova za preživljavanje, minimalne zalihe hrane i vode, smenjivanje sunca i oblaka, dana i noći, uticaće na ljudsku psihu i ponašanje. Preživeli počinju bitku za opstanak. Da bi opstali, spremni su bukvalno na sve kako bi izvukli živu glavu iz tog pakla.

Ključna stvar je izabrati nekoga ko će ih voditi kroz sva iskušenja. Ubrzo će se naći u vrtlogu spletki nemilosrdnog mornara i tajanstvene starije gospođe. Sudbina svih u čamcu za spasavanje zavisi od toga kome će se prikloniti i ubrzo shvataju da je za opstanak nekih neophodno da drugi umru.

Ključne reči: brodolom , preporuka nedelje , sarlot rougan ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.