Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba umetnice Marije Curk

Marija Đorđević 6.5.2019. Komentari

Izložba umetnice Marije Curk biće otvorena 7. maja u Galeriji Art55 i moći će da se vidi do 22. maja. Početak je zakazan za 19 sati.

Foto: Galerija art55

Marija Curk rođena je 1995. godine u Nišu. Diplomirala je na Departmanu za likovne umetnosti na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu 2016. godine u klasi profesorke Katarine Đorđević. Godine 2017. završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, na slikarskom odseku u klasi profesora Gordana Nikolića. Godine 2018. upisala je master studije na Odseku za konzervaciju i restauraciju na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Imala je jedanaest samostalnih izložbi i izlagala je na preko 60 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Učesnica je Letnje škole mozaika u Caričinom gradu, niške Letnje škole serigrafije i međunarodnih slikarskih kolonija u Mađarskoj (Deska, 2013. i Budimpešta, 2018) i u Srbiji (Krčedin, 2013. i Lipovac 2018. godine). Saradnica je u više projekata iz oblasti umetnosti i iz oblasti konzervacije i restauracije umetničkih dela. Dobitnica je nagrada: Zlatni paun – Golden peacock awardJapan kroz godišnja doba, Diploma grada Niša najboljoj studentkinji u 2015. godini, Nagrada za najuspeliji likovni rad na kolektivnoj izložbi u okviru projekta Taj divni svet platna.

Ulaz je slobodan.

izlozba,marija curk,galerija art 55,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.