Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Vilin Grad

Tijana Milenković 9.5.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad od 9. do 15. maja naći će se četiri nova filmska naslova: Manu Munja, Ružnjići, Linija života, kao i film sniman po istinitoj priči Uteja 22. jul.

Foto: www.dagsavisen.no

Manu Munja je sinhronizovana, animirana komedija. Manu odrasta verujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica — čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima. Upoznaje se sa svojom porodicom i otkriva da ima posebnu moć da predoseti oluju. Ubrzo, pacovi povređuju njegovog brata Luku i za to je okrivljen Manu. On odlazi, ali odlučuje da se vrati nakon što predoseti strašnu oluju. Da bi spasao i galebove i čiope, on se trudi na sve načine da ih pomiri i tako im spasi život. 

Film Ružnjići je igrana muzička pustolovina, inspirisana globalnim fenomenom plišanih igračaka iz 2001. godine. U neodoljivom gradiću Ružnjogradu slavi se čudno i drugačije, a lepota je u oku posmatrača. Moksi i njen Ružnjić prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Ružnjograda povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi Ružnjić koga će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana, Moksi okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svet — Savršenstvo. Ružnjići se suočavaju sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno, otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista.

Uglydolls Movie Character Posters

Film Ružnjići (Ugly Dolls), Foto: movieweb.com

Film Linija života je dokumentarni film režisera Darka Bajića. Radnja filma prati priču o slikaru i profesoru Milošu Bajiću, ali i o životu u 20. veku, koji je podneblju Balkana doneo periode velikih razaranja i obnova. Film takođe govori o surovosti rata u kojem je ljudski život vredeo onoliko koliko je čovek bio sposoban da radi u monstruoznoj mašineriji koncentracionih logora, kao i o 11 miliona onih koji nisu dočekali šansu da nakon tog rata žive, rade, stvaraju i naprave porodice. Glavni junak ovog filma je, svojom maštom i umetnošću, pobedio smrt.

Više od 500 mladih ljudi je 22. jula 2011. godine napao naoružani ekstremista u letnjem kampu na ostrvu blizu Osla. Ranije tog dana, isti čovek je postavio bombu u Vladinu zgradu u Oslu. Film Uteja 22. jul je film zasnovan na tom događaju, a priča prati osamnaestogodišnju Kaju i njene prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Više informacija na sajtu bioskopa.

bioskop,vilin grad,Ružnjići,Manu Munja,Uteja 22 jul,Linija života,filmovi,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.