Novi filmovi na repertoaru bioskopa Vilin Grad

Tijana Milenković 2019.
Komentari

Na repertoaru bioskopa Vilin Grad od 9. do 15. maja naći će se četiri nova filmska naslova: Manu Munja, Ružnjići, Linija života, kao i film sniman po istinitoj priči Uteja 22. jul.

Foto: www.dagsavisen.no

Manu Munja je sinhronizovana, animirana komedija. Manu odrasta verujući da je galeb, kao njegovi roditelji Iv i Blanš, i brat Luka. Trudi se da pliva, lovi ribu i leti poput njih, ali izgleda da nije mnogo nadaren. Na prvom času letenja otkriva da je usvojen i da pripada retkoj vrsti ptica — čiope, koje nisu u dobrim odnosima sa galebovima. Upoznaje se sa svojom porodicom i otkriva da ima posebnu moć da predoseti oluju. Ubrzo, pacovi povređuju njegovog brata Luku i za to je okrivljen Manu. On odlazi, ali odlučuje da se vrati nakon što predoseti strašnu oluju. Da bi spasao i galebove i čiope, on se trudi na sve načine da ih pomiri i tako im spasi život. 

Film Ružnjići je igrana muzička pustolovina, inspirisana globalnim fenomenom plišanih igračaka iz 2001. godine. U neodoljivom gradiću Ružnjogradu slavi se čudno i drugačije, a lepota je u oku posmatrača. Moksi i njen Ružnjić prijatelj svaki dan slave život i njegove beskrajne mogućnosti. Stanovnici Ružnjograda povremeno gledaju u nebo iznad grada, i čekaju da se pojavi novi Ružnjić koga će primiti u svoju zajednicu. Jednoga dana, Moksi okuplja grupu svojih najbližih prijatelja i kreće u potragu za onim što je s druge strane Ružnjograda. Tamo otkrivaju drugi svet — Savršenstvo. Ružnjići se suočavaju sa time šta znači biti drugačiji, boriti se sa željom da budeš voljen, i konačno, otkriti da je najvažnija stvar saznati ko si zaista.

Uglydolls Movie Character Posters

Film Ružnjići (Ugly Dolls), Foto: movieweb.com

Film Linija života je dokumentarni film režisera Darka Bajića. Radnja filma prati priču o slikaru i profesoru Milošu Bajiću, ali i o životu u 20. veku, koji je podneblju Balkana doneo periode velikih razaranja i obnova. Film takođe govori o surovosti rata u kojem je ljudski život vredeo onoliko koliko je čovek bio sposoban da radi u monstruoznoj mašineriji koncentracionih logora, kao i o 11 miliona onih koji nisu dočekali šansu da nakon tog rata žive, rade, stvaraju i naprave porodice. Glavni junak ovog filma je, svojom maštom i umetnošću, pobedio smrt.

Više od 500 mladih ljudi je 22. jula 2011. godine napao naoružani ekstremista u letnjem kampu na ostrvu blizu Osla. Ranije tog dana, isti čovek je postavio bombu u Vladinu zgradu u Oslu. Film Uteja 22. jul je film zasnovan na tom događaju, a priča prati osamnaestogodišnju Kaju i njene prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u kampu, na ostrvu Uteja.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Više informacija na sajtu bioskopa.

Ključne reči: bioskop , vilin grad , Ružnjići , Manu Munja , Uteja 22 jul , Linija života , filmovi , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.