Izvanredna priča o odrastanju

Danilo Milenković 2017.
Komentari

Na prvi pogled deluje kao klasični ljubavni roman, ali je, u stvari, to potresna, romantična i dirljiva priča o porodici, domu, prvoj ljubavi i bolu.

Foto: Danilo Milenković

Život sedamnaestogodišnje Veronike Roni Miler iz korena se menja kada joj se roditelji razvedu i otac iz Njujorka preseli u Rajstvil Bič u Severnoj Karolini. Za Stiva Milera, Roninog oca, muzika je bila sredstvo da se udalji od stvarnosti, da pobegne u neki svoj svet. Smrtno bolestan, želeo je da samo sa decom provede nezaboravno leto, deo vremena koje mu je preostalo. Ogorčena i buntovna Roni odbija sve njegove pokušaje da joj se približi i preti kako će se vratiti u Njujork pre završetka leta. Međutim, ono što će im pomoći da poprave odnos je muzika, sviranje klavira i zajedničko komponovanje. Roni veoma brzo upoznje Vila, popularnog momka iz kraja, kakav se njoj nikada ne bi dopao. Dok polako ruši zidove koje je podigla oko sebe, Roni se duboko zaljubljuje i otkriva najveću sreću, a zatim tugu i bol.

Život je vrlo sličan pesmi. Počinje misterijom, završava se potvrdom, ali sredina je tamo gde su sva osećanja, ono zbog čega sve vredi.

Nikolas Sparks je jedan od retkih autora današnjice koji može da probudi najdublje emocije kod čitalaca − od početka do kraja knjige. Ovo je jedna od najprodavanijih knjiga na listi New York Times-a. Po ovoj knjizi snimljen je i film u kome glavne uloge igraju Majli Sajrus, Lijam Hemsvort, Greg Kinir i Keli Preston.

Ključne reči: poslednja pesma , roman , nikolas sparks , preporuka nedelje ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.