Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

KlasičNI na festivalu PozitivNI

Aleksa Anđelić 20.5.2019. Komentari

Ovogodišnji festival PozitivNI održaće se od 30. maja do 2. juna u parku Čair u Dušanovoj ulici. Početak programa je od 18 časova, a trajaće do 22 sata.

Stefan Mladenović / Foto: Miroslav Mitić

Prvi dan festivala PozitivNI, 30. maj, rezervisan je za klasičnu umetnost. Učenici Srednje umetničke škole iz Niša otvoriće ovogodišnji festival jednočasovnim koncertom. Nakon njih nastupiće studenti niškog Fakulteta umetnosti.

Kratkometražni film Stefana M. Mladenovića Lui Lack, tú no tienes la culpa (Lui Lek, nije tvoja krivica), biće pretpremijerno prikazan od 20 časova. Film govori o čoveku zarobljenom u vremenu svoje najveće traume, odrasta potiskujući je da bi izbegao osude. Stefan je već bio nagrađivan za svoj autorski film Quiero decirte (Želim da ti kažem), glumio je u serijama Jutro će promeniti sve i Narodno pozorište u deset činova.

f1d02143b6

Sofija Ječina; Foto: treiber-galerie-schauplatz.at

Scensko-muzički spektakl Harmony and understanding, povodom 40 godina premijere filma Kosa, biće izveden od 21 čas. U nastupu će učestvovati više od 100 niških umetnika i muzičara. Ovaj kultni film kritičari smatraju najboljim mjuziklom. Jedinstven i neponovljiv, zbog muzike, bunta mladosti, svake izgovorene reči, otpevanog stiha, zbog ljubavi, zbog pobune protiv rata.

Izložba radova i masterclass ruske slikarke Sofije Ječine počeće od 18 časova, a moći će da se vidi tokom prva dva dana festivala. Sofija je rođena 1990. godine na ostrvu Igurupu. Njeni radovi nalaze se u zvaničnim kolekcijama muzeja u Rusiji i Srbiji, kao i u privatnim kolekcijama u državama širom Evrope. Sofija je i član Udruženja umetnika Rusije, kao i Međunarodne asocijacije umetnika Uneska. U Beogradu živi i radi od 2017. godine. 

Ulaz za sve sadržaje je besplatan.

POZITIVNI,kultura,klasični,Festival PozitivNI,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.