Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba fotografija Slaviše Stankovića

Marijana Stojadinović 20.5.2019. Komentari

Izložba fotografija Slaviše Stankovića pod nazivom Akt biće otvorena 21. maja u Galeriji Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: www.estherhphoto.com

Prema recenziji, autor se predstavlja radovima kojim, po njegovom i mišljenju mnogih kompetentnih umetnika, na najbolji mogući način iskazuje sebe kroz dela koja stvara, a to je ŽENSKI AKT. Osobenost Stankovića je da on ne luta tražeći sopstveni izraz, ne treba mu savremena tehnika ni fotografski studio. On stvara u okruženju u kom se našao slučajno ili namerno, odnosno u prostoru koji mu po ličnom senzibilitetu najviše odgovara.

Slaviša Stanković rođen je u Nišu 11. januara 1974. godine. Umetnik fotografije USUFA od 2008, foto-amater prve klase Foto-saveza Jugoslavije. Član je Fon-a od 1996, Foto-saveza Jugoslavije od 1999. i Foto-saveza Srbije od 2003. godine. Član je MMU Car Konstantin Niš, u svojstvu Majstora umetničke fotografije od 2012. Fotografijom se bavi od 1989, a izlaže od 1997. godine. Učesnik je preko stotinu izložbi u zemlji i inostranstvu, dobitnik je oko 40 nagrada za fotografiju. Udruženje zanatlija Nišavskog okruga dodelilo mu je zvanje Majstora fotografije 1999. godine, a Foto-savez Srbije ga 2003. svrstava među deset najboljih umetničkih fotografa. Mnogi njegovi radovi postali su sastavni deo muzejskih, galerijskih i privatnih zbirki u zemlji i svetu.

Ulaz je slobodan.

izlozba fotografija,AKT,niški kulturni centar,SLAVIŠA STANKOVIĆ,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.