Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Aladin dolazi u Vilin Grad

Anastasija Arvai 21.5.2019. Komentari

Novi igrani film Aladin Nišlije će moći da pogledaju 22. maja u bioskopu Vilin Grad. Termini rezervisani za pretpremijeru su od 18 časova i 20.20.

Aladin / Foto: www.pinterest.com

Reč je o adaptaciji slavnog Diznijevog crtaća iz 1992. godine. Kroz priču nas vode Mena Masud u ulozi Aladina, Naomi Skot kao princeza Jasmin i Vil Smit kao neodoljivi duh iz boce. Produkciju rade Den Lin i Džonatan Ajrik, a Mark Plat i Kevin De La Noj izvršni su producenti. Alan Menken, brodvejski kompozitor i osmostruki dobitnik Oskara, nalazi se u ulozi kompozitora. Mala princeza, Zvonar Bgorodičine crkve, Lepotica i zver i Pokahontas samo su deo Alanove bogate biografije. Film je sniman u predelima jordanske pustinje i londonskim studijima. 

Aladin je narodna priča Srednjeg Istoka, jedna od mnogih iz zbirke Hiljadu i jedna noć. Planetarno popularna postaje devedesetih po izlasku crtanog filma. Nespretni i šarmantni momak sa ulice, Aladin, uz pomoć plavog duha iz lampe prolazi kroz mnoštvo avantura grada Agrabe. Moćna princeza Jasmin živi imućno sa ocem u velelepnoj palati, ali kada upozna Aladina, sve se menja. Čarobnjak Džafar i njegov papagaj Jago sve posmatraju sa strane i kuju plan ... Šta će se desiti sa lampom, da li će obećanja biti ispunjena i ko je zapravo ovaj mladić, možete saznati u bioskopu Vilin Grad.

Karte možete kupiti na blagajni bioskopa ili preko zvaničnog sajta

aladin,bioskop vilin grad,pretpremijera,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.