Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Kabare Kabare premijerno u SKC-u

Marija Đorđević 25.5.2019. Komentari

Repertoar Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra je od 25. maja bogatiji za predstavu KABARE, KABARE, čiji je reditelj Spasoje Ž. Milovanović. Predstava će na kamernoj sceni Akademskog pozorišta premijerno biti izvedena od 21 sat.

Foto: www.facebook.com/akademskopozoriste.skcnis

Predstava KABARE ,KABARE nastala je po motivima istoimenog komada Branislava Nedića. Adaptacija je iskoristila pojedine scenske situacije komada Prosjačka opera Vaclava Havela, Zvezdana prašina Dušana Kovačevića i Sofija Stavrić ili smrt Spasoja Ž. Milovanovića. Ovaj pozorišni komad priča o događajima u kafeu KABARE, KABARE i na nepretenciozan i duhovit način govori o istini, onoliko koliko ona svakom od nas znači i koliko smo spremni da se sa njom suočimo. Reditelj predstave to objašnjava sledećim rečima:

Kako bi rekao veliki Tolstoj, vrlo je teško govoriti čistu istinu, a mladi ljudi često nisu sposobni za to.

Glavne uloge tumače Borivoje Stojanović, Stefan Spira Nikolić, Dušan Ščepihin, Petra Nešić, Katarina Pešić, Mirjana Milenković, Nevena Dimitrijević i Nina Aritonović. Za kostime i scenografiju bila je zadužena Katarina Filipović, muziku i songove radio je Miodrag Mika Mladenović, a koreografiju Danica Ničić.

kabare kabare,premijera,skc,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.