Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Noć srpskog filma u Cineplexx-u

Sonja Stefanović 30.5.2019. Komentari

Na repertoaru Cineplexx–a će se od 30. maja do 5. juna naći dva nova filmska naslova Rocketman i Godzila 2, zatim pretpremijera filma Tajne avanture kućnih ljubimaca, premijera filma  X–men: Mračni feniks i jednodnevna manifestacija Noć srpskog filma.

Foto: www.imdb.com

Rocketman je inspirativna i u isto vreme univerzalna priča, ispričana kroz omiljene pesme Eltona Džona, koje izvodi zvezda Taron Egerton, o momku iz malog grada koji postaje jedna od najuticajnijih figura na svetskoj sceni pop kulture. U filmu Rocketman takođe glume i Berni Topin, Ričard Mejden, u ulozi Eltonovog prvog menadžera, Džon Rid i Brajs Dalas Hauard u ulozi njegove majke. Nova priča o Godzili 2 prati herojske poduhvate kriptozoološke agencije Monarch, dok se njeni članovi sukobljavaju s ogromnim čudovištima, uključujući i moćnu Godzillu, koja se sukobljava s Motrom, Rodanom i ultimativnim neprijateljem, troglavim Kingom Ghidorahom. Kada se ponovo uzdignu te drevne supervrste, za koje se smatralo da su samo mitovi, dolazi do borbe za prevlast, što će preživljavanje čovečanstva staviti pod veliki upitnik. 

Pretpremijerno 1. i 2. juna stiže nastavak komedije Tajne avanture kućnih ljubimaca. U novom poglavlju prepunom specifičnog humora, terijer Maks će se suočiti sa velikim preokretima u životu. Njegova vlasnica sada je udata žena i ima sina Lijama. Premijera još jedne priče X–men sage, X–men: Mračni feniks, biće održana 5. juna u 20 časova. Najsrećniji gledaoci biće nagrađeni posebnim poklonom iz filma. Odabranih pedeset gostiju koji tačno odgovore na pitanje u nedeljnom biltenu na poklon će dobiti originalan poster filma, a šestoro najsrećnijih stip izdanje X–men: Mračni Feniks u izdanju Čarobne knjige. Posetioce očekuju i poklon bedževi sa motivima iz filma. 

U sklopu manifestacije Noć srpskog filma, 5. juna publika će imati priliku da pogleda najgledanije domaće filmove: Južni vetar reditelja Miloša Avramovića, Taksi bluz, Miroslava Stamatova, Kralj Petar I, Petra Ristovskog i dečiji film Zlogonje, Raška Miljkovića. Takođe, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije i to: igrani film Mališan, Danila Bećkovića, animirani film Eho, Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni Isti, Dejana Petrovića i kratki studentski film Šafarikova 19, Lane Pavkov.

Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku Noći srpskog filma je 100 dinara. Za više informcija posetite sajt bioskopa.

noć srpskog filma,cineplexx,repertoar,film,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.