Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Priča koju ćete progutati u jednom zalogaju

Emilija Kostić 3.6.2019. Komentari

Roman Nestala, američke književnice Tes Geritsen, peta je knjiga u serijalu o detektivki Džejn Ricoli i medicinskoj istražiteljki Mori Ajls, koja će vas očarati i držati pažnju sve do poslednje napisane reči.

Foto: Emilija Kostić

Zovem se Mila i ovo je moje putovanje.

Bezimena žena izgleda kao samo još jedno telo u mrtvačnici – sve dok doktorka Mora Ajls ne vidi kako leš otvara oči. Vaskrsla, sada van sebe, hitno je prebačena u bolnicu, gde će ubrzo ubiti radnika obezbeđenja i uzeti taoce, među kojima je trudna Džejn Ricoli, koja samo što se nije porodila. Dok napeti sati polako odmiču, Mora s Džejninim mužem, agentom FBI Gejbrijelom Dinom, pokušava da otkrije identitet ubice. Taj slučaj je, međutim, mnogo složeniji od obične otmice, a Džejn, zarobljena s naoružanom ludakinjom, jedina drži ključeve misterije.

Bez obzira na to što je peta u serijalu, ova knjiga se može čitati i zasebno, bez ikakvih smetnji. Specifično, ali odlično pripovedanje, realistični likovi, neizvesni zaplet i dinamična radnja su jedne od čari ove knjige koja će vas ostaviti zapanjene i nakon što okrenete poseldnju stranicu. Puna akcije, zabavna i neodoljivo čitljiva, igra vam po živcima u najboljem mogućem smislu.

Objavljena je 2005. godine, a na srpski je prevedena 2012. u Laguninom izdanju. Najbolji, najsloženiji i najnapetiji roman od ukupno 12 koje ovaj serijal broji, te nije ni čudo što je upravo za njega Tes i dobila nagradu Nero.

prepotuka,kultura,knjiga,preporuka knjige,nestala,tes geritsen,triler,misterija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.