Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Noć srpskog filma u NKC-u

Jovan Živković 3.6.2019. Komentari

Manifestacija pod nazivom Noć srpskog filma održaće se 5. juna u više od trideset gradova u Srbiji, među kojima je i Niš. Projekcije će biti održane u Velikoj sali Niškog kulturnog centra. 

Foto: www.filmneweurope.com

Cilj ove jednodnevne manifestacije je popularizacija srpskog filma i to prvenstveno onih koji su bili podržani od strane Filmskog centra Srbije. Na repertoaru će se naći neki od naših najpopularnijih filmova u proteklih par godina. Među njima su: Južni Vetar − Miloš Avramović, Taksi bluz − Miroslav Stamatov, Kralj Petar Prvi − Lazar Ristovski, kao i dečiji film Zloganje reditelja Raška Miljkovića. Osim njih, program će upotpuniti i četiri kratkometražna filma koja su takođe podržana sredstvima FCS-a. To su: igrani film Mališan − Danilo Bećković, animirani film Eho − Kosta Rakićević/Boriša Simović, dokumentarni film Isti − Dejan Petrović i studentski film Šafarikova 19 − Lana Pavkov.

Što se satnica tiče, filmovi Eho, Šafarikova i Zlogonje biće prikazani od 15 časova, Isti i Taksi bluz od 17 časova, Kralj Petar Prvi od 19 časova, dok su projekcije filmova Mališan i Južni vetar predviđeni za 21 čas.

Cena pojedinačne ulaznice je 100 dinara.

film,filmovi,Niš,kultura,manifestacija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.