Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nova filmska ostvarenja ove nedelje u bioskopu Cineplexx

Andrijana Pavlović 5.6.2019. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cineplexx, u periodu od 6. do 12. juna, nalaze se četiri nova filmska naslova, kao i dva događaja. Posetioci bioskopa imaće priliku da gledaju filmove X-men: Mračni feniks, Tajne avanture kućnih ljubimaca, Delfin Berni i Između dana i noći. 

Foto: www.berniethedolphinfilm.com

Od 6. juna nastavlja se saga o X-menu. Ovog puta ekipa se suočava sa svojim najstrašnijim neprijateljem, koji dolazi iz njihovih redova, Džin Grej. Tokom spasilačke misije u svemiru, Džin je skoro ubijena kada ju je pogodila misteriozna kosmička sila, koja ju je učinila beskrajno moćnom. Džin počinje da rastura silu koja drži X-Men na okupu. Kada porodica počne da se raspada, moraju naći način da se ujedine i ne samo sačuvaju Džininu dušu, nego i spasu planetu od vanzemaljaca koji žele da iskoriste njenu moć Feniksa i zavladaju galaksijom. Osim Sofi Tarner i Dženifer Lorens, u filmu ćemo gledati i sjajne glumce sa holivudske A liste: Džejmsa Mekavoja, Majkla Fasbendera i Džesiku Častejn.

Film Tajne avanture kućnih ljubimaca biće prikazivan u 2D i 3D rezoluciji. U pitanju je nastavak blokbaster komedije iz 2016. godine. Novo poglavlje prepuno je specifičnog humora koji je zaštitni znak Illumination studija. Ono istražuje emotivni život naših ljubimaca, duboke veze koja ih spaja sa porodicama koje ih vole i odgovara na pitanje koje oduvek intrigira svakog vlasnika: Šta naši ljubimci zaista rade kad nismo kod kuće? Mogu li Maks, Divna i Grudvica i ostatak družine pronaći hrabrost u sebi i suočiti se sa svojim najvećim strahovima? glavno je pitanje ovog nastavka.

Sophie Turner as Jean Grey and Jessica Chastain in Dark Phoenix

X-men: Mračni feniks; Foto: thegamersports.mundodeportivo.com

Radnja porodične avanture Delfin Berni odigrava se na Floridi i donosi priču o bratu i sestri koji slučajno postaju prijatelji sa delfinom koji je odvojen od svoje porodice. Igrom slučajnih događaja, njih dvoje otkrivaju tajnu nameru zlih ljudi koji će pokušati da unište plažu, a samim tim i dom njihovog novog prijatelja. Hana i Ivan moraju da osmisle pametan plan da zaustave loše momke, zaštite morske životinje i, što je najvažnije, sačuvaju svog prijatelja Bernija.

Domaći film Između jave i sna nam donosi tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog setskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. U svakoj od priča, otac i sin će se naći u ličnim, graničnim situacijama, u kojima dolazi do preispitivanja vlastite egzistencije. Odluke koje će morati da donesu promeniće njihove živote zauvek. Glavne uloge tumače Lazar RistovskiTihomir Stanić i Srđan Grahovac, a režiju potpisuje Andro Martinović.

 Ovog četvrtka u bioskopu Cineplexx biće organizovan Comic night sa poklonima za posetioce u 20 časova.  Porodični dan uz omiljene ljubimce zakazan je za nedelju od 12 do 17 časova. Biće organizovane kreativne radionice, uz mnogo smeha i poklona za mališane.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

 

bioskop,repertoar,Cineplexx Niš,film,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.