Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Izložba Ukrštanje u Galeriji savremene likovne umetnosti

Katarina Mladenović 26.6.2019. Komentari

Izložba pod nazivom Ukrštanje biće otvorena od 27. juna do 14. jula u Salonu 77 Galerije savremene likovne umetnosti. Početak otvaranja je zakazan za 20 časova.

Foto: Galerija SLU

Na izložbi, čiji su autori Jelena Marta Glišić i Nenad Glišić, biće predstavljeni video-radovi, video-instalacije, fotografije i foto-instalacije. Prema rečima organizatora, ovi radovi predstavljaju intimne priče o zatvorenosti usled različitih životnih okolnosti, ali pokazuju i snagu emocija i odanosti. Takođe, prikazuje se potreba čoveka za nalaženjem sklada u zajednici, dok se on istovremeno trudi da očuva autonomiju i individualnost.

Jelena Marta Glišić bavi se umetnošću i naučno-umetničkim istraživanjem u oblasti likovnih umetnosti, menadžmenta u kulturi i kulturne politike. Od 2000. godine redovno izlaže u Srbiji i u inostranstvu. Nenad Glišić je član Udruženja likovnih umetnika Srbije. Zajedno sa Jelenom Martom Glišić osnivač je umetničkog udruženja Beogradske galerije, u okviru koga je realizovao brojne projekte u oblasti vizuelnih umetnosti i kulture.

Ulaz je slobodan.

izložba radova,Ukrštanje,galerija slu,kultura,umetnost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.