Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Priča o Nikolini Josić u Vilinom Gradu

Emilija Kostić 4.7.2019. Komentari

U periodu od 4. do 10. jula, na repertoaru bioskopa Vilin Grad naći će se pet novih filmskih naslova: Tabaluga, Jaovo putovanje, Moja borba, Ortaci na točkovima i Spajdermen: Daleko od kuće.

Foto: www.youtube.com/watch?v=B7iIDbQRWtM

Animirani film Tabaluga prati malog zmaja koji živi sa gavranom Kolkom, koji ga je usvojio, na živopisnom Grenlandu. Kako nikada nije naučio da bljuje vatru, hitno mu je potrebna pomoć odraslog zmaja. Međutim, Tabaluga je poslednji primerak svoje vrste. Ali kada na Islandu upozna prelepu ledenu princezu Lili, Tabaluga će se zaljubiti na prvi na prvi pogled. Zahvaljujući snazi ljubavi, on će naučiti da bljuje vatru. Režiju potpisuju Sven Antervolt i Tobi Genkel, a glasove junacima pozajmljuju Milan Antonić, Marko Marković, Nikola Nemešević, Nemanja Živković, Teodora Ristovski, Pavle Jerinić, Miroljub Turajlija i Dušica Novaković.

Jaovo putovanje je priča o dečaku Jaou, koji voli knjige i avanture. On beži iz svog sela u Senegal, kako bi upoznao svog heroja, jednog poznatog francuskog glumca. U glavnim ulogama su Omar Si, Lajonel Luis Base i Fatumata Dijavara, a režiser je Filip Godu.

yaooo

Foto: www.eyeforfilm.co.uk

Dokumentarni film režisera Žikice Jovanovića pod nazivom Moja borba predstavlja priču o Nikolini Josić. Ona je imala bezbrižno i srećno detinjstvo, sve dok joj majka nije primetila oteklinu na desnoj strani grudnog koša. Ispostavilo se da je u pitanju tumor i osmogodišnja Nikolina morala je da krene u veliku borbu da bi pobedila ovu opaku bolest. 

Akciona komedija Ortaci na točkovima, čiju režiju potpisuje Majkl Dauz, okupila je glumačku ekipu koju čine Iko Juvejs, Natali Morales, Beti Gilpin, Džimi Tatro, Mira Sorvino i Karen Gilan. Kada dobroćudni vozač Stu poveze putnika za kog se ispostavi da je policajac koji je na tragu brutalnom ubici, on upada u iskušenje tokom kog pokušava da zadrži svoju pamet, svoj život i svoju ocenu od pet zvezdica.

stuber trailer new

Foto: www.slashfilm.com 

Spajdermen — Daleko od kuće moći će da se pogleda u 2D i u 3D projekciji. Nakon konačne borbe sa Tanosom i Ajronmenove smrti u poslednjem filmu, Piter Parker sa društvom odlazi na letnji odmor u Evropu. Međutim, odmor im prekida opasni Misterio, koji želi da se obračuna sa njim. Spajdermen će morati da se bori i sa svojim osećanjima. Tom Holand, Zendaja i Semjuel Džekson su u glavnim ulogama, a režiju potpisuje Džon Vots.

Cena karte radnim danima za filmove u 2D projekciji iznosi 280 dinara, dok je za filmove u 3D projekciji 390 dinara. Sve informacije dostupne su na sajtu bioskopa.

kultura,vilin grad,repertoar,bioskop,filmovi,nikolina josić,moja borba,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.