Izložba Iluzije stvarnosti u Tvrđavi

Katarina Mladenović 2019.
Komentari

Izložba stripa i kolaža Vladimira Jankovića pod nazivom Iluzije stvarnosti biće otvorena od 12. do 31.  jula u Paviljonu u Tvrđavi.  Otvaranje je zakazano za 20 sati.

Foto: Galerija SLU

Idejni koncept svojih radova Vladimir Janković gradi oko medijski sveprisutne iluzije stvarnosti koja se formira pod uticajem različitih informacionih tehnologija kao reakcija na globalno stanje društveno-ekonomskih kriza. On kritikuje hiperprodukciju materijalnog, širenje potrošačkog mentaliteta, kao i čovekovu sve veću zavisnost od tehnoloških pomagala. Inspiraciju i elemente za svoje radove nalazi u svetu muzike, mode, reklama, dnevno-političkih događaja, pisanih i video sadržaja. Kako kažu organizatori, odlikuje se jasnom notom sarkazma i ironije skrećući pažnju na sve veće odsustvo estetskih i moralnih kriterijuma u društvu.

Vladimir Stanković rođen je 1969. godine. Radio je u nekoliko srednjih škola u Nišu, a od 2015. godine radi kao redovni profesor na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. Za Niško Narodno pozorište radio je kostim za predstavu Zona Zamfirova i oslikavao kostime za predstavu Ulica, Štap i Kanap. Takođe je radio kostime za nekoliko predstava Lutkarskog pozorišta.

Ulaz je slobodan.

Ključne reči: galerija slu , Vladimir Janković , Iluzije stvarnosti , kultura ,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.