Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Kada ples i tradicija postanu jedno

Emilija Kostić 14.7.2019. Komentari

Studentski kulturni centar organizuje Međunarodni festival folklora koji će trajati u periodu od 15. do 20. jula. Ansambli iz različitih krajeva u tom periodu predstavljaće ljubiteljima folklora svoju kulturu, muziku i nošnje.

Foto: SKC

Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl Oro biće domaćini devet ansambala iz devet zemalja. U pitanju su: Bugarska, Indonezija, Meksiko, Poljska, Rusija, Severne Makedonija, Slovenija i Indija.Svečano otvaranje biće održano 16. jula na Letnjoj pozornici od 20 sati, dok će otvaranju prethoditi šetnja folkoraca Obrenovićevom ulicom od 18 sati.  Zvaničnom otvaranju festivala prethodiće koncert Akademskog ansambla Oro, koji je zakazan zakazan za 15. jul, sa početkom u 20 sati. Na ovom koncertu će se pridružiti i Kulturno umetničko društvo Svetozar Marković iz Kragujevca i Akademsko kulturno umetničko društvo Sonja Marinković iz Novog Sada. Osim njih, tu su i gosti iz Indonezije. Publika će imati priliku da pored igara iz različtiih krajeva Srbije, vidi i koreografije koje dolaze iz Azije. Studentski kulturni centar festival organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Niša, Gradske opštine Medijana i svih ostalih opština u kojima se organizuju koncerti tokom trajanja festivala.

Karte za koncert mogu se nabaviti u agenciji Travego i u prostorima Studentskog kulturnog centra, po ceni od 200 dinara. Svi ostali koncerti koji će biti održani u toku festivala biće besplatni.

Međunarodni festival folklora,Studentski kulturni centar Niš,Letnja pozornica,Akademski folklorni ansambl Oro,kultura,muzika,folklor,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.