Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Projekat kolibri na novom repertoaru Vilinog Grada

Jelena Todorović 17.7.2019. Komentari

U bioskopu Vilin Grad 17. jula pretpremijerno biće prikazan film Kralj lavova, dok će se na redovnom repertoaru od 18. jula naći dva nova filmska ostvarenja: Projekat kolibri i Čarobne noći.

Foto: www.empireonline.com

Projekat kolibri  prati rođake iz Njujorka Vinseta (Jesse Eisenberg) i Antona (Alexander Skarsgård), igrače u visoko rizičnoj igri u kojoj se pobeda meri milisekudama. Njihov san je da izgarade optički kabl između Kanzasa i Nju Džerzija koji bih ih učinio milionerima. Ali ništa nije jednostavno za ovaj čudan par. Anton je mozak operacije, Vinsent je prevarant i zajedno guraju jedan drugog, kao i sve druge, do prelomne tačke s njihovom besmislenom avanturom. Neko ko im stalno staje na put je njihova bivša šefica Eva Tores (Salma Hayek), moćna i manipulativna, koja se neće zaustaviti ni pred čim. U ovom ostvarenju reditelj Kim Nguyen otkriva krajnje granice našeg sve digitalnijeg sveta.

Diznijev Kralj lavova reditelja Džona Favroa odvešće gledaoce u afričke savane, gde je rođen budući kralj. Simba obožava svoga oca, kralja Mufusu, ali ne raduju se svi u kraljevstvu rođenju novog mladunčeta. Skar, Mufasin brat, ima druge planove. Borba za kraljevstvo obeležena je izdajom, tragedijom i dramom koja će se završiti Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć novih, neobičnih i zanimljivih prijatelja, Simba će morati da pronađe način da odraste i vrati ono što mu po rođenju pripada. Među glumcima koji su pozajmili glasove nalaze se Donald Glover kao Simba, Bijonse Nouls Karter kao Nala, Džejms Erl Džons kao Mufasa, Čuitel Edžiofor kao Skar, Set Rogen kao Pumba i Bili Ajhner kao Timon.

notti magiche 1 1541088216

Film Čarobne noći, Foto: www.esquire.com

Čuveni filmski producent je pronađen mrtav u reci Tibar. Glavni osumnjičeni su troje mladih ambicioznih scenarista. Tokom jedne noći u policijskoj stanici oni prolaze kroz burno, emotivno i ironično putovanje ulicama Rima, u bolnom završetku veličanstvene ere velike italijanske kinematografije. Film Čarobne noći je ostvarenje reditelja Paola Virzia. U glavnim ulogama su se našli: Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere, Giancarlo Giannini, Roberto Herlitzka, Ornella Muti.

Cena karte za 2D projekcije je 280 dinara, dok je za 3D proekcije cena 330 dinara.

film,bioskop,vilin grad,repertoar,kutura,kralj lavova,projekat kolibri,čarobne noći,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.