Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Preispitajte sopstvenu svest

Emilija Kostić 11.8.2019. Komentari

Zatvoreno ostrvo (Shutter Island) jeste psihološki triler Martina Skorsezea iz 2010. godine sa Leonardom Dikapriom u glavnoj ulozi. Film je snimljen po istoimenom romanu Denisa Lehejna.

Foto: in.bookmyshow.com

Dvojica američkih šerifa, Tedi Danijels i Čak Ojl odlaze 1954. godine u bolnicu Ešklif. Ona se nalazi na jednom izolovanom ostrvu blizu Masačuseca. Odlaze sa zadatkom da istraže slučaj Rejčel Solando, pacijentkinje koja je nestala iz zatvorene sobe. Psihijatar, dr Džon Koli, šef odseka, objašnjava da je nestala pacijentkinja hospitalizovana nakon nervnog sloma koji je doživela kada joj se utopilo troje dece.

Istražitelji nailaze na mnoge poteškoće, a Danijelsu jedne noći njegova bivša žena, koja je poginula u požaru, u snu saopštava da je Rejčel još živa. Kasnije istražitelji dolaze do otkrića da se u Ešklifu vrše interesantni eksperimenti, što sve zajedno pogubno deluje na Danijelsovu psihu.

18215797210e6d918b8ca34f0f9e168ba64d13f3

Foto: projectedfigures.com

Mnogi su ovaj film opisali kao jedan je od onih koje ćete pogledati više puta. Zapravo, potrebno ga je pogledati barem dva puta, jer tada svi delići slagalice koje ste propustili prvi put dolaze na svoje mesto. Film koji će vas naterati da preispitate sopstvenu svest, ostaviti vas bez daha i poslati u potragu za odgovorima. Ne budite zavarani očitim zapletom, ima mnogo više od toga. Fantastično je to što je potrebna samo jedna rečenica da svakog gledaoca ostavi zapanjenog. Gledajte pažljivo!

Šta bi bilo gore, živeti kao monstrum ili umreti kao dobar čovek?              

kultura,preporuka nedelje,preporuka filma,shutter island,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.